Anneke Wessels

Op Werk aan het Spoel heeft beeldhouwer Anneke Wessels in Bomvrij Gebouw Noord haar beeldhouwatelier, waar zij zo goed als dagelijks werkt aan haar beelden van natuursteen. Het gehele jaar door biedt Anneke hier cursussen en workshops beeldhouwen in steen aan.
Op de 1e zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur exposeert zij er haar werk en biedt het te koop aan.

In 2006 maakte beeldhouwer Anneke Wessels kennis met Stichting Werk aan het Spoel en de plannen voor een nieuwe invulling voor het toen nog verwaarloosde fort Werk aan het Spoel. Haar passie voor het beeldhouwen in steen viel perfect samen met haar twee voorliefdes: het prachtige natuurgebied langs de Lek en de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met veel geduld en doorzettingskracht maakte zij in samenwerking met Stichting Werk aan het Spoel en Gemeente Culemborg haar dromen waar: het realiseren van een eigen beeldhouwatelier in een monumentaal gebouw op een prachtig fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Bij mooi weer vind je Anneke heerlijk buiten aan het werk op het terrein voor haar atelier onder het genot van het prachtige uitzicht op de Lek en de uiterwaarden. Bij slecht weer kan je binnen een kijkje nemen.
Daarnaast geeft zij allerlei cursussen en workshops die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden; iedere deelnemer wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid.

 

Galerie

In de voormalige officierskamer is nu Anneke’s galerie. Hier kan je iedere 1e zondag van de maand een selectie natuurstenen beelden bekijken en kopen. Anneke werkt voornamelijk in marmer en hardsteen en werkt afwisselend, in periodes van een aantal jaar, thematisch abstract of gestileerd figuratief. Foto’s van het werk zijn ook te zien op de galeriepagina van haar website.

 

Wekelijkse cursussen

Beeldhouwliefhebbers kunnen van september t/m mei wekelijkse lessen van 2,5 uur beeldhouwen in steen volgen. In het atelier is altijd een flinke voorraad natuursteen (speksteen, albast, Franse kalksteen, serpentijn, Belgisch hardsteen) aanwezig, waaruit je als deelnemer kunt kiezen en onder begeleiding een eigen unieke creatie leert beeldhouwen. Een eigen steen meebrengen naar de les is natuurlijk ook altijd mogelijk.
In de lessen combineert Anneke vrije vormgeving met het technisch bewerken van steen, waardoor met name beginnende deelnemers sneller grip krijgen op het ruimtelijk werken. Bij de gevorderde deelnemers ligt in de lessen de nadruk meer op de vormgeving.

 

Dagworkshops

Van oktober t/m mei organiseert Anneke maandelijkse iedere 3e zondag van de maand, van 10.00 tot 17.00 uur, dagworkshops beeldhouwen in steen.
Bij deze dagworkshops is er keuze in éénmalig of meerdaags deelnemen.
Bij 1-daagse deelname en geen beeldhouwervaring wordt er geproefd aan het beeldhouwen in steen. Deelnemers maken in 1 dag een klein beeldje van speksteen, dat gepolijst en al aan het eind van de dag mee naar huis gaat.
Bij meerdaagse deelname kun je aanmelden voor meerdere van deze zondagen en werk je steeds verder aan een beeld. Je kunt zelf aangeven hoeveel én op welke zondagen je wilt deelnemen. Bedenk hierbij wel: vol=vol.

 

Zomerworkshops

Ieder jaar organiseert Anneke haar Zomerworkshops Beeldhouwen in steen. 15 dagen, verspreid over juli en augustus, kun je beeldhouwen op het fort.
Deelname is al mogelijk vanaf 1 dag. Als deelnemer bepaal je zelf hoeveel dagen én op welke dagen je wilt deelnemen. Op het inschrijfformulier geef je de dagen aan waarop je wilt deelnemen.
Wie van ver komt kan bij Anneke een lijst van B&B’s en campings e.d. in de buurt van het atelier opvragen. Kies zelf op welke dagen je deelneemt en combineer een workshop met een bezoek aan Culemborg en omgeving, fietsen in het rivierenland, varen met het Liniepontje etc. Ook voor wie in de zomer moet doorwerken valt er genoeg te beeldhouwen, tussen alle data zitten ook een aantal weekenden.
In het voorjaar staat het totale zomerprogramma op de website van Atelier Anneke Wessels en kunnen deelnemers zich aanmelden voor de zomerworkshops.

 

Info en aanmelden
Werk aan het Spoel_Anneke Wessels
Werk aan het Spoel_Anneke Wessels_Atelier_Buiten
Werk aan het Spoel_Anneke Wessels_Cursus

Workshops op aanvraag

Een leuk idee voor een familie- of vriendendag, als afdelingsuitje of voor een kinderfeestje! Groepen vanaf 4 personen kunnen een privé-workshop beeldhouwen in steen boeken.
Dagen en tijden worden in onderling overleg met Anneke afgesproken.

Atelier Anneke Wessels

Goilberdingerdijk 40a, Culemborg
Bomvrij Gebouw Noord
ingang aan de westzijde van het gebouw
Tel.: 06 49 860 575 / 0344 795 265

 

info@annekewessels.nl
www.annekewessels.nl
www.facebook.com/AtelierAnnekeWessels