Artist in Residence

Verscholen aan de voet van de dijk ligt het atelier van de Artist in Residence. Het is een creatieve broedplek voor kunstenaars die zich een maand, of langer willen laten inspireren door de natuur en het rivierenlandschap.

Een atelier in buitendijks riviergebied. Met om je heen de wolken in de wind, water in de stroom en het groen dat de grond uit spuit. Soms ruig en woest, vaak lief en romantisch, maar altijd wisselend en inspirerend. Voel de buitenlucht in een van de meest bijzondere gebieden van Nederland: een fort in de uiterwaarden aan de Lek vlakbij Culemborg. Ervaar hoe historie, natuur en cultuur samensmelten. Rivierenland op haar mooist!

 

Artist in Residence-programma

In het Artist in Residence (AIR)-programma komen gastkunstenaars in het atelier werken en presenteren. Als beeldend kunstenaar, ontwerper, cabaretier of schrijver kun je er voor een tot drie maanden verblijven. Een inspirerende omgeving waarin je in alle vrijheid je creativiteit kunt uiten.
Het atelier is gevestigd in een deel van de Fortwachterswoning, met uitzicht op het noordelijke deel van het Spoel. Voor de Artist in Residence is er een overnachtingsmogelijkheid in een uniek rollend slaapverblijf, ontworpen in de stijl van het forthuis.

 

Bezieling en levendigheid

Tekenen, schrijven, denken en dromen, schilderen. Kopje thee zetten en uitwaaien, tot de inspiratie je binnen waait. Wat is er mooier dan op deze locatie inspiratie op te doen voor nieuw schilderwerk of teksten?
Met jouw aanwezigheid als kunstenaar breng je bezieling en levendigheid op Werk aan het Spoel. Mensen komen kijken en volgen of voeden je kunstzinnige vorderingen. Als Artist in Residence ben je vrij om workshops te verzorgen over jouw passie of passanten te betrekken in je werk. De interactie tussen kunstenaar en bezoekers wordt enorm gewaardeerd.

 

Interesse?

Heb je interesse? Mail ons voor meer informatie met daarin een kort CV, telefoonnummer, websiteadres en bij voorkeur ook de eerste plannen voor een verblijf op Werk aan het Spoel. Wij nemen graag contact op.

Werk aan het Spoel_AIR_Thea Zweerink
Werk aan het Spoel_AIR_Paddestoel
Werk aan het Spoel_AIR_Eliane Hulsink