Artist in Residence

Verscholen aan de voet van de dijk ligt het atelier van de Artist in Residence. Het is een creatieve broedplek voor kunstenaars die zich een maand, of langer willen laten inspireren door de natuur en het rivierenlandschap.

Een atelier in buitendijks riviergebied. Met om je heen de wolken in de wind, water in de stroom en het groen dat de grond uit spuit. Soms ruig en woest, vaak lief en romantisch, maar altijd wisselend en inspirerend. Voel de buitenlucht in een van de meest bijzondere gebieden van Nederland: een fort in de uiterwaarden aan de Lek vlakbij Culemborg. Ervaar hoe historie, natuur en cultuur samensmelten. Rivierenland op haar mooist!

 

Artist in Residence-programma

Het Artist in Residence (AIR)-programma is in handen van Stichting LekArt. En zij hebben de keuze gemaakt voor Jong Talent (4de jaars of max. 3 jaar afgestudeerd van een kunstacademie). Als beeldend kunstenaar, performer of theatermaker kun je voor een maand in het AIR-atelier verblijven om te werken aan een project, dat in relatie staat tot de omgeving. Een inspirerende omgeving waarin je in alle vrijheid je creativiteit kunt uiten. Het atelier is gevestigd in een deel van de Fortwachterswoning, met uitzicht op het noordelijke deel van het Spoel.

 

Bezieling en levendigheid

Schetsen, schrijven, denken, uitwerken en uitproberen. Inspiratie opdoen in de omgeving tijdens het struinen langs de Lek of in de uiterwaarden. Wat is er mooier dan op deze locatie in alle rust te werken aan een nieuw kunstwerk, performance, dans of teksten?!

Met jouw aanwezigheid als kunstenaar breng je bezieling en levendigheid op Werk aan het Spoel. Mensen komen kijken en volgen of voeden je kunstzinnige vorderingen. Als Artist in Residence ben je vrij om workshops te verzorgen over jouw passie of passanten te betrekken in je werk. De interactie tussen kunstenaar en bezoekers wordt enorm gewaardeerd.

 

Interesse?

Heb je als jong talent interesse? Stuur ons dan een mail (info@lekart.nl) met informatie over jezelf, de opleiding en een motivatie. Je ontvangt van ons dan praktische informatie en de voorwaarden waaraan je verblijf in het AIR-atelier op Werk aan het Spoel moet voldoen.
Wil je meer weten over LekArt? Volg ons op social media via @LekArtCulemborg of bekijk de website lekart.nl. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Geef je dan op via info@lekart.nl

Foto header: opbouw werk Desiree Maas

Dans van Emma Hanekroot WerkaanhetSpoel
Dans van Emma Hanekroot
Jetske Grutterink in Armenboomgaard WerkaanhetSpoel
Jetske Grutterink in Armenboomgaard
Artist in Residence Atelier WerkaanhetSpoel
Atelier Artist in Residence