Agenda

Marco Houtschild en Rop Philippi

Marco Houtschild en Rop Philippi

Pentekening Rop Philippi

Vogelverzenwandeling

Marco Houtschild en Rop Philippi

20 en 21 november 2021 om 14.00 uur

Dichters en vogelaars opgelet!
Vlak voor corona verscheen er in Culemborg een unieke vogelgids. In plaats van een plaatje en een soortomschrijving bevat ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ steeds per vogel een tekening in Oost-Indische inkt en een gedicht. Voor deze bijzondere veldgids hebben de voormalig stadsdichter Marco Houtschild en de Culemborgse beeldend kunstenaar Rop Philippi de krachten gebundeld. De gids bevat 64 pentekeningen en 70 gedichten. De bundel is bijzonder vormgegeven door grafisch vormgever Hans Bassa.

 

Nu het weer mag maken de beide kunstenaars met geïnteresseerden een ‘vogelverzenwandeling’ door de Culemborgse uiterwaarden. Er zullen ter plekke vogels worden gespot en bijbehorende gedichten worden voordragen en toegelicht. Iedereen is welkom!

 

Wanneer?

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021. Beide dagen om 14.00 uur.
Na een korte inleiding met koffie/thee duurt de wandeling ongeveer anderhalf uur.

Een expositie van vogeltekeningen is te zien in het Bomvrij Gebouw Noord op Werk aan het Spoel.

 

Waar?

Bomvrij Gebouw Noord
Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg

 

Entree gratis

Meedoen aan de ‘vogelverzenwandeling’ is gratis. Aanmelden is niet nodig, wel een coronatoegangsbewijs. Trek stevig schoeisel aan. En als je een verrekijker hebt, neem die dan mee!

 

De bundel is te koop voor € 17,50. Tevens zijn er (originele) tekeningen (€ 75,00) te koop.

 

Meer info: www.marcohoutschild.com

Marije Dijkstra profielfoto

Artist in Residence

Marije Dijkstra

november 2021

De basis van Marije Dijkstra haar werk ligt in het onderzoeken van landschappen. Tijdens haar residency zal ze onderzoeken welke materialen, vormen en kleuren het rivierlandschap van Werk aan het Spoel te bieden heeft en door middel van haar werk de band die ze zo opbouwt met de omgeving en de taal die dit landschap spreekt over te brengen en te verbeelden.

 

Marije Dijkstra zal twee workshops geven in de 2de helft van november. Zij vertelt dan over haar werkwijze en je gaat daarbij ook zelf aan de slag met textielverven met rivierklei.
Bij interesse mail naar marije.dijkstra@outlook.com en volg nadere informatie en data op de website van LekArt en Social Media.

 

Artist in Residence Atelier, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

AiR Marije Dijkstra

Atelier Artist in Residence is open!

Vanaf 1 april 2021 zorgt Stichting LekArt dat het Atelier van de Artist in Residence bewoond is met een kunstenaar/performer. LekArt heeft de keuze gemaakt voor jonge, aanstormende talenten. Interesse in hun werkzaamheden? Loop gerust eens binnen en als de kunstenaar er niet is, staat op het raam hoe en wanneer te bereiken.

Later meer!