Agenda

Fransche zomer aan het Spoel

Zomertheater op Werk aan het Spoel ism De Fransche School en Caatje aan de Lek

juli, augustus en september – helaas is de laatste voorstelling van dit seizoen al geweest

 

Wat een heerlijke zomer was met met een prachtig buitenprogramma op Werk aan het Spoel en een fijne samenwerking met De Fransche School en Caatje aan de Lek.

Met voorstellingen van Clean Pete, Yentl & de Boer, Guido Weijers, Andries Tunru en Ruud Smulders in het Amfitheater in Culemborg.
Een heerlijk kinderprogramma met favorieten als Pim & Pom, Coco kan het! en de enige echte Woeste Willem.

 

Volgend jaar weer?

 

We hopen van harte je weer te zien op het Spoel!

 

Het theaterprogramma buiten werd mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds en Cultuurfonds Culemborg (waarvoor onze oneindige dank).

Foto: Annick van der Waal, LekArt Jong Talent

 

LekArt Jong Talent

25 en 26 september 2021

In het weekend van 25 en 26 september (11.00 – 17.00 uur) strijkt LekArt Jong Talent neer op Werk aan het Spoel. Tien tot twaalf jonge aanstormende talenten laten gedurende de twee dagen hun kunstwerken zien te midden van de prachtige natuur bij de Lek.

 

LekArt bestaat al zo’n 30 jaar als tweejaarlijks kunstfestival. In 2020 vond de eerste LekArt Jong Talent plaats en dat werd een kleurrijk, inspirerend en verrassend weekend bij Werk aan het Spoel. Jonge kunstenaars toonden nieuw en bestaand werk, passend op de locatie. Het resultaat was een expositie met kunstwerken vanuit verschillende disciplines; beeldende kunst, fotografie, dans, ontwerp, performance en taal.

 

Dit gaat LekArt in 2021 opnieuw doen, buiten in de natuur en binnen in de bijzondere bouwwerken wordt het publiek verrast door een verscheidenheid aan indrukken en zienswijzen. LekArt biedt jong talent een podium waarop zij hun potentie tonen en hun blik richten op de toekomst.

 

Data & tijden

LekArt Jong Talent: 25 en 26 september 2021 van 11.00 – 17.00 uur.

 

 

LekArt Jong Talent

Atelier Artist in Residence is open!

Vanaf 1 april 2021 zorgt Stichting LekArt dat het Atelier van de Artist in Residence bewoond is met een kunstenaar/performer. LekArt heeft de keuze gemaakt voor jonge, aanstormende talenten. Interesse in hun werkzaamheden? Loop gerust eens binnen en als de kunstenaar er niet is, staat op het raam hoe en wanneer te bereiken.

Later meer!