WahS_Seizoen 2022

Programma 2022

Met trots presenteren we ons nieuwe programma voor 2022. Een programma vol festivals, muziek, theater, kunst en rondleidingen. Mede mogelijk gemaakt door Caatje aan de Lek, Theater de Fransche School & LekArt.
WahS_Seizoen 2022_TheStruckUp

The Struck Up & Friends

vrijdag 10 juni
aanvang: 19.30 uur
entree: GRATIS

Een optreden van The Struck Up is alsof je een slingerende route van de oost- naar de westkust in Amerika volgt. Een route waarbij je geen muziekzaal of café overslaat wel te verstaan. Bijna alle traditionele muziekstijlen komen voorbij tijdens een optreden.

 

Het ene moment waan je je nog in de broeiende en warme Mississippi Delta van de jaren 30. Om je bij het volgende nummer mee te laten slepen naar de jaren 60 aan de oostkust. Back to the future, zou je denken, maar niets daarvan, back to the roots is het motto van deze ervaren driemansformatie. Rootsstijlen als Blues, Jazz, Jump blues, Rockabilly en Country zijn te vinden op de setlist van The Struck Up.

 

De nummers (veelal traditionals) worden niet nagespeeld, maar de band vertolkt deze in zijn eigen stijl. Gedragen door de solide ritmesectie die Frank Visser (bas) en John van der Meer (drums) vormen, weet zanger/gitarist Jeroen van Hees in elk nummer een bijzondere sfeer te creëren.

 

Een optreden van The Struck Up is een reis, een mooie reis. Een reis die je een goede (muziek)vriend aanbeveelt

WahS_Seizoen 2022_LekArtLabs

LekArt Lab met Saskia Boelsums

dinsdag 14 juni
aanvang: 19:30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
entree: € 5,00 (studenten € 3,00), pinnen aan de deur
Locatie: Atelier bomvrij noord

Vanavond te gast is kunstenaar Saskia Boelsums. Saskia vertelt over haar werk en haar ervaringen tijdens haar verblijf in de Artist in residence op Werk aan het Spoel.

 

Saskia Boelsums heeft inmiddels in de Artist in residency (Air) ruimte van LekArt gezeten en met succes landschapsfotografie kunnen maken, geïnspireerd op het riviergezicht dat Jan van Goyen in dezelfde omgeving maakte in 1649 (Rijksmuseum, SK-A-4879).

 

Boelsums – kunstenaar van het jaar 2020 – bewerkt haar landschappen intens digitaal. Net als andere landschappen waar zij mee bekend is geworden, zal dit nieuw door haar gemaakte riviergezicht van de Lek gevoelsmatig dicht bij de Nederlandse landschappen komen zoals we die kennen uit de schilderkunst. De kunstenaar geeft naar aanleiding van haar verblijf in de LekArt Air aan, dat haar eigentijdse interpretatie het bijzondere licht gemeen zal hebben met het schilderij van de Lek van Jan van Goyen. Het bijzondere lichtgebruik is kenmerkend voor de Nederlandse zeventiende-eeuwse landschapsschilderkunst en ook die van de riviergezichten. Dat dit juist het gefotografeerde werk van Boelsums zal verbinden aan de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst, maakt dat het een sleutelelement benadrukt en op eigentijdse manier doet herleven.

 

Het werk van Boelsums is nog in ontwikkeling en zal op het LekArt Festival worden gepresenteerd. Reproducties van het schilderij van Van Goyen en het fotowerk van Boelsums worden beide fysiek in het rivierlandschap bij Wijk bij Duurstede geplaatst.

 

Informatie: www.lekart.nl
Aanmelden: aanmelden@lekart.nl

WahS_Seizoen 2022_MeneerMonster

Meneer Monster: Wie heeft er op m’n kop gepoept (2+)

zondag 19 juni
aanvang: 14.00 uur
entree: € 11,00
kaarten via Theater de Fransche School

We openen deze Fransche Zomer aan het Spoel op vaderdag met de succesvoorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

 

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

 

Over een kleine mol… is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

 

Over Meneer Monster

Meneer Monster maakt verrassend jeugdtheater vol fysiek geweld, humor en muzikaliteit. Een tikkeltje bizar en bovenal leuk voor jong en oud. Meneer Monster vindt het belangrijk om te laten zien wat theater is en hoe leuk het is om te spelen. Meneer Monster is cultureel ondernemend, stoer, ongepolijst en creatief.

 

Tickets voor de locatie Werk aan het Spoel worden niet retour genomen of geruild. Met het vertrouwen op jullie begrip.
WahS_Seizoen 2022_MidsummerMusic

Podiumpoppers: MidsummerMusic (26-)

dinsdag 21 juni
aanvang: 17.00 uur
entree: € 6,00
kaarten via Theater de Fransche School

Het is tijd voor het tweede Podiumpoppers event, so we proudly present: MidsummerMusic..

 

Op de langste avond van het jaar (Ja! Midzomernacht!) gaan we vanaf 17.00 uur borrelen en genieten van de zon, elkaar en opkomende muzikale talenten uit Culie en omstreken. En waar kan dat beter dan met je voetjes in het gras van Werk aan het Spoel? Sowieso met singer-songwriters Moon van Osch en Sophie de Munnik. Plus! Rapper Dani Apeldoorn gaat jou trakteren op zijn lauwe teksten.

 

Wij begrijpen dat je misschien ook wat wilt eten, dus Caatje bakt frietjes, hotdogs en bitterballen voor ons. Hoe culinair wil je het hebben? Als jij er maar bent, dat zouden we tof vinden.

 

Plek voor maximaal 70 mensen, bij grote voorkeur onder de 26, sorry ouders.

 

Tickets voor de locatie Werk aan het Spoel worden niet retour genomen of geruild. Met het vertrouwen op jullie begrip.
WahS_Seizoen 2022_BuitenGewoonZingen

korenfestival Buiten gewoon zingen

zondag 26 juni
aanvang: 11.00 uur
entree: GRATIS

Na twee jaar stilte mogen we eindelijk weer uit volle borst zingen! Ook op Werk aan het Spoel waar op zondag 26 juni voor de achtste keer het korenfestival Buiten Gewoon Zingen wordt georganiseerd.

 

Buiten Gewoon Zingen vindt, net als voorgaande jaren, plaats van 11.00 tot 17.30 uur op Werk aan het Spoel in Culemborg. De deelnemende koren treden ieder twee keer op op een van de twee podia. Buiten Gewoon Zingen wordt om 11.00 uur geopend met een gezamenlijke inzingsessie en rond 14.00 uur verrassen we iedereen tijdens de break met een bijzonder optreden van Sweet Silver.

WahS_Seizoen 2022_LekInDeVerdediging

Lek in de Verdediging

Vanwege de lage waterstand in de Lek vervalt de excursie van 10 september
2 juli, 6 augustus
aanvang: 14.00 uur verzamelen voor Caatje aan de Lek
entree: € 10,00 (kinderen t/m 12 jaar € 5,00)
Vooraf aanmelden is noodzakelijk via rondleidingen@werkaanhetspoel.nl

‘Lek in de verdediging’ is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven. Een excursie vanaf Werk aan het Spoel, met het Liniepontje over de Lek naar Werk aan de Groeneweg. Lopend én varend door het Linielandschap met aandacht voor de uiterwaarden, de rivier de Lek en de zichtbare restanten van de Waterlinie en verhalen van de geschiedenis van dit gebied.

 

De verschillende loopgraven op Werk aan de Groeneweg én de groepsschuilplaatsen (vaak onterecht bunkers genoemd) worden natuurlijk bezocht van buiten én binnen…

WahS_Seizoen 2022_PRROMS

PRROMS smooth & jazzy

vrijdag 1 juli
aanvang: 20.30 uur
entree: GRATIS

Bij Caatje ga je swingend de zomer in. PRROMS neemt je mee in een mengeling van nummers van artiesten van nu en toen, maar dan in een ander jasje: groovy, jazzy & funky, dat wordt swingen!

WahS_Seizoen 2022_GuidoWeijers

Guido Weijers – Hot Comedy Night

zaterdag 20 augustus
aanvang: 20:30 uur
entree: € 29,50
kaarten via de Theater de Fransche School

We zijn verheugd om aan te mogen kondigen dat Guido Weijers naar ons mooie amfitheater in Culemborg komt. Met zijn gloednieuwe stand-up show gaat cabaretier Guido Weijers lekker buiten spelen deze zomer.

 

Hij deelt bizarre gedachten, bekijkt de wereld op zijn positieve manier en laat zichzelf zien in de meest hilarische vorm. Deze keer niet in het theater, maar tijdens een zwoele zomeravond met gegarandeerd veel humor! Wil je lachen? Vier dan samen de zomer tijdens deze avond vol aha-momenten, actuele grappen en hilariteit!

 

Tickets voor de locatie Werk aan het Spoel worden niet retour genomen of geruild. Met het vertrouwen op jullie begrip.
WahS_Seizoen 2022_KleineZeemeermin

Mini musical: De Kleine Zeemeermin (3-7 jaar)

vrijdag 21 augustus
aanvang: 11:00 uur
entree: €7,50
kaarten via Theater de Fransche School

Wegens succes herhaald! Deze zondag een heuse mini-musical door Theater Terra in ons mooie amfitheater.

 

Beleef de betoverende onder water wereld van De Kleine Zeemeermin in deze nieuwe mini-musical! De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee. Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen, voor iedereen vanaf 3 jaar.

 

Tickets voor de locatie Werk aan het Spoel worden niet retour genomen of geruild. Met het vertrouwen op jullie begrip.
WahS_Seizoen 2022_EllenTenDamme

Ellen ten Damme & band
Klatergoud en Schone Schijn

vrijdag 26 augustus
aanvang: 20:30 uur
entree: € 29,50
kaarten via Theater de Fransche School

We zijn supertrots dat we Ellen ten Damme en haar band mogen verwelkomen in ons mooie amfitheater.

 

Ellen speelt ‘klatergoud en schone schijn’. Ze droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is.

 

We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

 

Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

 

Tickets voor de locatie Werk aan het Spoel worden niet retour genomen of geruild. Met het vertrouwen op jullie begrip.
WahS_Seizoen 2022_SPOELfestival

SPOEL festival
het meest laidback festival van Nederland

zondag 4 september
aanvang: 13.00 uur
entree: PAY WHAT YOU WANT

SPOEL is misschien wel het meest ontspannen festival van Nederland.
Muziek in een amfi-theater, poëzie vanuit een ligstoel, theater in een knusse bunker. Muziek en theater beleven in een levend monument, dat is SPOEL. Nazomeren op fietsafstand, samen met je vrienden en je buren. Zo hou je het vakantiegevoel langer vast.

 

Met dit jaar o.a. Bertolf, Reyck, Peer, Kuzko, Ingmar Heytze en de ComedyCave. Kijk voor meer info op onze speciale website www.spoel.info

WahS_Seizoen 2022_LekArtFestival

LekArt Weekend

23 t/m 25 september
aanvang: 10.00 uur
entree: GRATIS

LekArt festival 2022 River Deep gaat niet door, maar vanaf het weekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 september is er genoeg aan kunst te beleven op en rond Werk aan het Spoel aan de Lek bij Culemborg.

Meer informatie volgt via www.lekart.nl

WahS_Seizoen 2022_WeSluitenDeLinies

We sluiten de Linies

vrijdag 21 oktober
info over aanvang en entree volgt

Een avond vol verhalenvertellers en lichtprojecties. Combineer een speciaal Waterliniediner op Werk aan het Spoel met een fietsroute langs de verlichte groepsschuilplaatsen aan de Diefdijk.

WahS_Seizoen 2022_NachtVanDeNacht

Nacht van de Nacht

zaterdag 29 oktober
info over aanvang en entree volgt

Ontdek de donkere uitwaarden rondom Werk aan het Spoel.
Hou deze website in de gaten voor meer info.