Fietsen

Werk aan het Spoel_Fietsen_Liniepont

Langs Lek, Waterlinie en Liniepont

Lekker eropuit met de fiets? Via deze fietsroutes verken je een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Schalkwijk, Nieuwegein, Culemborg en Vianen. De routes starten bij de Linielanding (A27, Nieuwegein), voor bezoekers dé plek om te parkeren en vervolgens te voet, per fiets of kano het waterliniegebied te verkennen.

 

Vanaf deze plaats start een aantal mooie wandelingen en fietsroutes naar het Eiland van Schalkwijk en het monumentale Vreeswijk. Bij één van de routes maak je gebruik van de Liniepont die in de zomermaanden (eind april-september) vaart tussen Werk aan het Spoel, Werk aan de Groeneweg en Fort Everdingen.

 

Er is een route van ca. 35 km (rood) en een route van ca. 27 km (blauw). Lees meer over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en wat er te beleven is.

 

 

Bekijk de routes

De 10 mooiste wandel- en fietsroutes!

in de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen Lek en Waal

De mooiste 5 wandelroutes en 5 fietsroutes in de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen de Lek en de Waal staan in dit leuke, handzame routeboekje, dat door partners in de waterlinie is samengesteld.

 

Stap op de fiets en verken de mooiste routes tussen Lek en Waal! De fietsroutes meanderen door het historische waterlinielandschap en gaan langs verdedigingswerken met bunkers, werken, forten, rivieren en dijken. De routes variëren in lengte van 42 tot 75 kilometer met onderweg fijne terrassen voor een tussenstop.

 

In de routegids: de Lingewaalroute, Jan Blankenroute, Linie tussen Lek en Linge, Rondje Diefdijklinie en Langs de Linge.

 

 

Download de mooiste routes!