Banner
Nieuwsbrief
Artist in Residence Ellen van Vollenhoven Afdrukken E-mailadres
Van december tot februari zal beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Ellen van Vollenhoven (Rotterdam `67) als Artist in Residence in het atelier van Werk aan het Spoel verblijven.
In de winter van 2015-2016 verbleef Ellen ook op het Spoel, een periode die heel bijzonder was:
 
“Het is intens genieten als je wakker wordt van de ganzen die overtrekken. Het eerste wat je ziet als je de gordijnen opendoet zijn de glinsterende dauwdruppels in het bewegende gras… op ooghoogte vanwege de ligging van het atelier ten opzichte van de dijk.
In je achtertuin een spiegel van ijs op de bunker waar de fazanten met hun kenmerkende alarmkreet vanaf rennen als ik met mijn hondje naar buiten ga. Andere vogels vliegen af en aan voor het voer dat voor ze klaarligt. Het inspireert me enorm bij het werken aan mijn kunst. Kom vooral zelf langs om dit te zien en te ervaren. De deur van het atelier staat open!”
 
Beeldboek en expositie
Ellen is van plan deze periode af te ronden met het publiceren van een handgemaakt ‘beeldboek’/ARTBOOK en met een expositie. Om dat te kunnen realiseren is ze een crowdfunding actie begonnen: ‘Help een Artist in Residence de winter door’.
Je kunt al bijdragen vanaf 10 euro, je ontvangt daarvoor een uitnodiging voor de tentoonstelling waar je je eigen exemplaar van het beeldboek kunt ophalen. Vanaf 50 euro maakt Ellen een bijzondere tekening van je woning. Meer info: www.ellenvanvollenhoven.nl
 
Activiteiten
Verder organiseert Ellen in het atelier workshops en culturele activiteiten voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Avond over Kunstenaarscollectief
14 december - 20.00 uur
Avond voor kunstenaars over de voor- en nadelen van een kunstenaarscollectief.

Schildersatelier
elke zaterdag in december en januari - 14.00-16.00 uur
Schildersatelier, mogelijk in deze open les: portret tekenen, tekenen naar waarneming, idee noterend tekenen. Neem zelf materiaal mee en ga aan de slag met verschillende teken- en schildersmaterialen.
€ 25,- p.p. voor max. 6 personen

Aanmelden voor de activiteiten: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Datum van de boekpresentatie en eindexpositie en nog andere te organiseren activiteiten maakt Ellen bekend via diverse media: twitter, instagram, facebook en linkedin, website, krant.
 
Openingstijden atelier
Woensdag, donderdag, vrijdag van 14.00-17.00 uur en op afspraak
Zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.
December en januari: Open Schilderatelier, elke zaterdag 14.00-16.00 uur.

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.
 
ellenvanvollenhoven.nl

 
Vrijwilliger worden? Afdrukken E-mailadres
Gastvrouwen200pixels DSC 1022Kom jij onze vrijwilligersorganisatie versterken? Er is plaats voor nieuwe vrijwilligers die zich ook willen inzetten voor deze prachtige locatie met grote diversiteit aan evenementen en mogelijkheden. De Stichting bestaat uit een hechte groep creatieve mensen met heel verschillende achtergronden en talenten, met als  overeenkomst dat ze allemaal verknocht zijn aan de mooie locatie die Werk aan het Spoel is. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek
Lees meer...