Banner
Nieuwsbrief
ZA 29 oktober Nacht van de Nacht: rondleiding en lezing over sterren Afdrukken E-mailadres

701 wacht1Het is oktober van het jaar 1869. De Zeeuwse vaandrig Geerart en zijn maat Bram uit De Lutte lopen wacht op het Spoel. “Pa en Moe zullen wel weer op één oor liggen, die gaan altijd met de kippen op stok”, mijmert Bram. “Ja, die van mij ook”, reageert Geerart. “En wij maar rondjes lopen, wachtlopen voor als de vijand komt”. “Gelukkig hebben we de maan en de sterren nog. Weet jij dat ze allen namen hebben en zie je de verschillende kleuren?”

Zaterdag 29 oktober a.s. kun je tijdens een nachtelijke rondleiding op het Spoel ervaren wat onze boerenjongens jaren geleden ook hebben ervaren. Je komt te weten waarom deze jongens moesten wachtlopen en wie de vijand was waarvoor ze paraat stonden. In een aansluitende lezing in de Genieloods hoor je van alles over de sterren die te zien zijn, hun namen, levensloop en nog veel meer.

Het arrangement start om 19.00 uur in de Genieloods met stevige

Lees meer...
 
Artist in Residence Thea Zweerink Afdrukken E-mailadres
Girl on map 137x200 Thea Zweerink AiRThea Zweerink (1962) is geboren in Doetinchem en volgde haar opleiding aan de AKI (nu Artez) in Enschede. Ze studeerde af in 2004 en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar in Varsseveld. Haar schilderijen en installaties staan in het teken van herinneren, gedenken en - in samenhang daarmee - de dood. Als uitgangspunt voor haar werk gebruikt ze vaak foto’s van vroeger. De mensen staan daar zo statisch op; dat vindt ze interessant. Foto’s hebben in principe al betrekking op de dood. Ze tonen een moment uit het verleden dat voorgoed voorbij is. Ze schildert deze foto’s niet na, maar gebruikt ze om een nieuw beeld te laten ontstaan. Vaak is dat beeld wazig om te benadrukken dat het om een herinnering gaat.
Lees meer...
 
Vrijwilliger worden? Afdrukken E-mailadres
Gastvrouwen200pixels DSC 1022Kom jij onze vrijwilligersorganisatie versterken? Er is plaats voor nieuwe vrijwilligers die zich ook willen inzetten voor deze prachtige locatie met grote diversiteit aan evenementen en mogelijkheden. De Stichting bestaat uit een hechte groep creatieve mensen met heel verschillende achtergronden en talenten, met als  overeenkomst dat ze allemaal verknocht zijn aan de mooie locatie die Werk aan het Spoel is. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek
Lees meer...