Banner
Nieuwsbrief
Lek in de verdediging! Excursie 29 mei - 19 juni - 17 juli - 21 augustus 2016 Afdrukken E-mailadres

Lek in de verdediging 200x130'De Lek in de verdediging' is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven. In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert Werk aan het Spoel een bijzonder arrangement. Een spannende excursie vanaf Werk aan het Spoel, over de Lek met het Liniepontje naar Werk aan de Groeneweg. Lopend én varend door het Linielandschap met aandacht voor de uiterwaarden, de rivier de Lek en de zichtbare restanten

Lees meer...
 
Artist in Residence Kim Pattiruhu Afdrukken E-mailadres

Profielfoto Kim Pattiruhu website200x150Kim Pattiruhu (1982) is documentair fotografe die, wars als ze is van glitter en glamour, op eigenzinnige wijze de ‘achterliggende’ verhalen registreert van mensen, momenten en landschappen.
Kim gebruikt haar camera als middel om contact te maken en om informatie te vergaren. Uiteindelijk vertellen haar beelden een verhaal. Sporadisch worden deze beelden ondersteund door tekst, want de meerdere lagen die in haar onderwerpen liggen zien we ook 
terug in het fotografische werk.

Lees meer...
 
ZA 04 en ZO 05 juni 7+ Familievoorstelling Oz van Theaterjuf Sandra van Wijk Afdrukken E-mailadres
LEP Affiche Oz def 141x200
Theaterjuf Sandra van Wijk en Theater De Fransche School presenteren Oz op Werk aan het Spoel
Oz is een betoverende familievoorstelling (7+) over een zoektocht naar belangrijke dingen van het leven. Naar vriendschappen, moed, passies en naar meer. Beleef ook dit avontuur op de prachtige locatie Werk aan het Spoel. De voorstelling is 2x daags te zien op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni op de Kop van Zuid.

Cast
Dorothy - Frelly Taberima
Zus - Edith Vissers
Oz - Andres van Antwerpen

Lees meer...
 
DO 9 juni & ZA 11 juni De Grote Vriendelijke Reus Afdrukken E-mailadres

voorkant flyer def 144x200Op 9 juni en 11 juni om 20.00 uur speelt Theater Totaal de muziek/theatervoorstelling De GVR, de Grote Vriendelijke Reus.
Stel je voor: het is middenin de nacht en je kunt niet slapen. Je gaat stiekem uit bed, je doet de gordijnen open en dan zie je opeens een reus aan komen lopen! Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens en zijn stappen zijn zo lang als een tennisbaan. Door een soort trompet blaast hij dromen in de slaapkamers van kinderen. De reus ziet jou niet en hij verdwijnt in de donkere nacht. Nu is de vraag: wat zou jij doen?
Zou je binnen blijven? Of zou je hem gaan volgen? Sofie, met wie dit alles gebeurt, hoeft hier niet lang over na te denken. Ze besluit de reus te volgen. En dan begint het pas echt!

Lees meer...
 
Liniepont vaarseizoen 2016 Afdrukken E-mailadres
Liniepont 200x133Van 5 mei tot en met 25 september is de Liniepont in de vaart. In mei, juni en september vaart het pontje alleen in het weekend en met Hemelvaart 5 t/m 8 mei en Pinksteren 14 t/m 16 mei. In juli en augustus kan je dagelijks meevaren van Werk aan het Spoel - Fort Everdingen - Werk aan de Groeneweg vanaf 10.30 tot 17.30 uur. Kijk voor de vaardagen en -tijden van dit seizoen op de website van Uiterwaarde, die de verbinding van de Liniepont als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie verzorgt.