Banner
Nieuwsbrief
Artist in Residence Mieke Siemons Afdrukken E-mailadres

AiR Mieke Siemons 99x200Schildersgeheimen bij Werk aan het Spoel
In juli 2016 is beeldend kunstenaar Mieke Siemons (1964) uit Vianen Artist in Residence bij Werk aan het Spoel. In 2014 raakte Mieke gefascineerd door het schilderen met klassieke technieken, waarbij zij zelf haar verf maakt van pigmenten met olie of eigeel. Mieke is in de jaren ’90 als beeldend kunstenaar opgeleid aan de Koninklijke Academie in Den Haag (tekenen en schilderen) en ArteZ in Arnhem (vrije kunst). Aanvankelijk schilderde zij abstract en expressief, grote doeken vol kleur en beweging.

In 2014 en 2015 volgde Mieke colleges restauratie aan de UVA en masterclasses in de schildertechnieken van de 17e en de 15e eeuw (Jan van Eyck).
Lees meer...
 
ZA 16 t/m ZO 24 juli Zomerworkshops Beeldhouwen in steen Afdrukken E-mailadres

P5160130Wie wil ervaren hoe je in een of meer dagen vorm kan geven aan een stuk natuursteen kan zich in juli en augustus opgeven voor workshops beeldhouwen in steen. De zomerworkshops Beeldhouwen in steen zijn:
van ZA 16 t/m ZO 24 juli én
van ZA 06 t/m ZO 14 augustus.

Als deelnemer kan je zelf bepalen hoeveel én op welke dagen je wilt deelnemen: van 1 dag tot alle 18 dagen. Alle workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden, iedereen werkt op zijn/haar eigen niveau.

Lees meer...
 
Lek in de verdediging! Excursie 17 juli - 21 augustus 2016 Afdrukken E-mailadres

Lek in de verdediging 200x133'De Lek in de verdediging' is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven. In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert Werk aan het Spoel een bijzonder arrangement. Een spannende excursie vanaf Werk aan het Spoel, over de Lek met het Liniepontje naar Werk aan de Groeneweg. Lopend én varend door het Linielandschap met aandacht voor de uiterwaarden, de rivier de Lek en de zichtbare restanten

Lees meer...
 
Vrijwilliger worden? Afdrukken E-mailadres
Gastvrouwen200pixels DSC 1022

Kom jij onze vrijwilligersorganisatie versterken? Er is plaats voor nieuwe vrijwilligers die zich ook willen inzetten voor deze prachtige locatie met grote diversiteit aan evenementen en mogelijkheden. De Stichting bestaat uit een hechte groep creatieve mensen met heel verschillende achtergronden en talenten, met als  overeenkomst dat ze allemaal verknocht zijn aan de mooie locatie die Werk aan het Spoel is. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

Lees meer...