Koen de Groot en Emma Hanekroot

Twee jonge kunstenaars zijn in augustus en september als LekArt Artists in Residence te vinden in het atelier en vaker nog buiten, op zoek naar materialen en inspiratie voor hun kunstwerken.

Aanstormende talenten

Stichting LekArt is in augustus en september met twee jonge aanstormende talenten aanwezig in het Artist in Residence Atelier op Werk aan het Spoel. Zij werken aan nieuwe kunstwerken en kunnen zich hier in alle rust verder ontwikkelen.

 

Andere jonge talenten zullen hen in die tijd bezoeken om zelfstandig te werken én samen te komen tot cross-overs. Deze presenteren zij tijdens LekArt Jong Talent op zaterdag
26 en zondag 27 september 2020 in de buitenruimte op Werk aan het Spoel.

 

Bezoekers kunnen de vorderingen van de jonge kunstenaars op het Spoel volgen en met hen in gesprek gaan over hun keuzes en visie. In principe zijn de kunstenaars alle dagen aanwezig en als ze niet in het atelier zijn, staat op de deur waar zij zich bevinden op het terrein.

 

De kunstenaars

Koen de Groot

Het werk van Koen, onder de kunstenaarsnaam Kunrad, bevindt zich op een splitsing tussen beeldende kunst, muziek en wetenschap. Zijn werken uiten zich als een hybride tussen (geluids-)installatie, compositie en performance. Het interessante van kleine geluiden zit hem voor de kunstenaar in de betrokkenheid van de bezoeker.

 

Werk aan het Spoel inspireert hem om aan de slag te gaan met de bunkers, het water en alles wat hij aan materiaal in de uiterwaarden vindt en geluid genereert.

 

Koen zal naast het LekArt Jong Talent weekend meedoen in de kunstroute van LekArt 2021 en ook daarvoor ontwikkelt hij al ideeën tijdens zijn verblijf als Artist in Residence.

 

Kunrad heeft een master ArtScience behaald aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en een bachelor in Composition Electronic Music aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij won al meerdere prijzen: de Heden Startprijs 2018, de afdelingsprijs ArtScience (KABK) en de Royal Academy Master Award 2018.

 

Emma Hanekroot

Emma Hanekroot is danser, choreograaf en performer. Haar fascinatie is het werken met verschillende kunstdisciplines. Dit om elkaar uit te dagen om op een nieuwe manier naar je eigen discipline te kijken en creatief ermee om te gaan. Samen met Kunrad hoopt ze tot een mooie cross-over te komen.

 

Tijdens ‘LekArt Air’ werkt Emma met thema’s, zoals het stoffelijke vergaan en de sporen/herinneringen die achter blijven; het kwetsbare van het lichaam in connectie met de robuuste ruïnes die over het landschap bij Werk aan het Spoel verspreid liggen.

 

Emma studeert aan de Fontys dansacademie en zit in het 4e jaar van de opleiding Uitvoerende dans. Haar verblijf op Werk aan het Spoel vormt een van haar stages.
Daarnaast maakt ze als performer en choreograaf deel uit van ‘Peeled collective’.

 

Atelier open

Elke dag van 19 augustus t/m september.
Koen en Emma wisselen elkaar af in het atelier en zijn overdag vaak samen te vinden op Werk aan het Spoel. Ze zijn er hele dagen en gaan ook buiten op zoek naar materialen en inspiratie. Kom gerust aanwaaien in het atelier en – als zij daar niet zijn – kijk op de deur waar ze zijn op het terrein.

 

Lek Art Jong Talent

Op zaterdag 26 en zondag 27 september presenteren Emma, Koen en meerdere jonge kunstenaars hun gezamenlijke werk tijdens LekArt Jong Talent, in de buitenruimte op Werk aan het Spoel.

 

Artist in Residence Atelier, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

Emma Hanekroot AiR Werk aan het Spoel
Emma bij het Atelier Werk aan het Spoel
Emma Hanekroot in FOAM
Emma in FOAM
Koen de Groot AiR Werk aan het Spoel
Koen voor het Atelier
Kunrad - Hanging
Kunrad - Hanging