4 HKU – STUDENTEN

4 HKU – studenten  zijn in mei Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Op Werk aan het Spoel

Wat is er mooier dan voordat je afstudeert je werk te kunnen presenteren aan een breed publiek? Vier studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht krijgen in de maand mei die kans in de LekArt Artist in Residence (Air) op Werk aan het Spoel.

Anne Jansen, Anthony Uittenbogaard, Bas Simons-de Wolf en Lotte Zuidema grijpen die kans met beide handen aan. Deze zomer studeren ze af en de laatste maanden van hun studie gebruiken ze om te onderzoeken hoe ze hun (kunst)werk in de markt kunnen zetten. En, natuurlijk de vraag ‘hoe nu verder als kunstenaar?’. In hun LekArt Air week gaan ze hun werk exposeren en fotograferen, de omgeving als inspiratiebron gebruiken en de interactie met bezoekers aan

Anne Jansen (Fashion Design) ordent haar gedachtes als ze met haar handen bezig is: breien, haken en weven. Ritmische handelingen als meditatie in een wereld die in een hoog tempo doorraast. Haar werk is voor de bezoeker een moment om zich terug te trekken uit die wereld  en rust te ervaren. Op Werk aan het Spoel is haar eigen werk in het atelier te zien, maar zal ze ook samen met bezoekers willen werken aan een participatie kunstwerk, een textiel landschap. Samen weven, breien of haken aan een groot werk, wat een visualisatie is van de verbinding tussen mensen.

Anthony Uittenbogaard (Spatial Design) onderzocht in zijn werk ‘Hoe gaat het?’ hoe verwarrend onze communicatie kan zijn voor mensen die leven met de diagnose autisme. Hoe er snel miscommunicatie kan ontstaan tussen iemand die eerlijk is, en iemand die sociaal wenselijk is. We leven in een sociale wereld waar positiviteit snel verkozen wordt boven oprechtheid. Dit ruimtelijke werk zal hij op Werk aan het Spoel tonen. De bezoeker is een essentieel onderdeel van de installatie, en hij zal tijdens zijn verblijf in LekAir de ervaringen en verhalen van de bezoeker gebruiken om een vertaling te maken naar beeldend werk.

Bas de Wolf (Product design) ontwierp de eerste lamp die mee kan groeien met de natuur en aansluitbaar is op elke vorm van groene energie. Zijn werk ‘Enjoy nature bij night’ brengt mens en natuur op ingenieuze wijze dichter bij elkaar. Hij werkt tijdens zijn Air-verblijf aan de realisatie van de lamp in de natuur, aan fotografie van het product en aan het schrijven van een pakkend marketing verhaal over dit product. Wie helpt hem bij zijn reflectie? Kom gerust langs tussen 14:00 en 17:00 uur.

Lotte Fleur Zuidema (Product Design) is een kunstzinnige product designer en creëert vanuit studio FlolO. Spelend en ontdekkend betreedt zij de wereld, op zoek naar verscholen magische wonderen zoals universele patronen en wijsheden die visueel ontdekt worden maar ook over gaan op het niveau van de onzichtbare wereld in bewustzijn. Al deze verwonderingen transformeert zij naar kunstinstallaties en producten die samenkomen in chaorde; een samensmelting tussen chaos en orde, de zoektocht naar balans en eenheid. Haar afstudeerwerk neemt dit onderwerp de meest fysieke vorm aan, waar de ervaring een gevoel achterlaat.

Bijna iedere middag (14:00 -17:00 uur) in de maand mei is een van deze LekArt Air-kunstenaars te vinden op Werk aan het Spoel. Kijk voor wie er wanneer is en de exacte tijden op deze site.

 

Atelier open
Loop gerust eens binnen in het atelier. Als de kunstenaar er niet is, staat op het raam hoe en wanneer te bereiken.
Artist in Residence, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

Over LekArt Air

Anne Jansen
Anthony Uittenboogaard
Bas Simons-de Wolf
Lotte Zuidema