Siety Meijer

In april verblijft schrijfster Siety Meijer als Artist in Residence op het Spoel. Zij werkt aan een roman die zich afspeelt in de regio. De locatie is in dit werk minstens net zo belangrijk als de personages. Tussen Lek en Linge is menige strijd met het water gestreden. Ook is het water ingezet om het land te verdedigen tegen buitenlandse veroveraars. In het landschap van vandaag zijn daar veel overblijfselen van terug te vinden. Siety gebruikt dit in haar roman waardoor het verhaal tussen de regels door de geschiedenis van de regio ademt.

Activiteiten

Tijdens openingsuren is iedereen van harte welkom in het atelier. Geen schilderijen aan de muur, maar wel leuke informatieboeken en kaarten van de regio. Waar liep vroeger de Lek? Staat jouw huis boven NAP? Heel interessant om je eens in te verdiepen.

 

Lezing over Jan Blanken

Een belangrijke figuur in de geschiedenis van de regio is Jan Blanken, de Inspecteur-Generaal van de Waterstaat die in 1815 de waaiersluis bij het Werk aan het Spoel liet aanleggen. Siety heeft een boeiende lezing met veel beeldmateriaal samengesteld om een groter publiek kennis te laten maken met het leven en werk van deze waterstaatkundige. Om meer mensen de gelegenheid te bieden om deze lezing bij te wonen zal de lezing twee keer gehouden worden:

 

Zaterdag 15 april om 11.15 uur (inloop vanaf 11.00 uur)
Zondag 23 april om 15.00 uur

 

Info & aanmelden: info@sandworks.nl

 

Atelier open

Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 15 april vanaf 11 uur.

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

Contact

Siety is ’s zomers ook werkzaam als zandartiest.
Lees meer over Siety op www.sandworks.nl

AiR Siety Meijer door Klaas Haima
Foto: Siety Meijer door Klaas Haima
Fort bunker Siety Meijer