SARAH PRESCIMONE

Beeldend kunstenaar Sarah Prescimone  is in maart Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Op Werk aan het Spoel

Sarah Prescimone (13-11-1990) is een Siciliaanse maker en performer die in 2017 afstudeerde aan de choreografische afdeling van Fontys. Sindsdien is ze verbonden aan Makershuis Tilburg. Sarah Prescimone onderzoekt tijdens haar verblijf in de LekArt Air op Werk aan het Spoel de thematiek van ‘het lichaam als ecosysteem’. Vragen die haar bezig houden zijn: Hoe kan een bewegingsfrase ontstaan vanuit de vergelijking tussen menselijke lichaam en natuur en Hoe kan de natuur de extensie worden van het menselijke lichaam en hoe kan het lichaam een extensie worden van de natuur?

 

Tijdens haar choreografische studie bij Fontys ontdekte Prescimone een fascinatie voor de wereld van de extremiteiten. Dit leidde tot een reis binnen het rijk van Butoh en Braziliaans Jiu-Jitsu. Ze is op zoek naar verborgen emoties, verloren herinneringen, vergeten karakters en verwaarloosde lichamelijkheden. Het ‘dans’ambacht bestaat voor Sarah uit het aan de oppervlakte laten verschijnen van fragiele bewegingen van binnenuit.

De bevindingen in mijn persoonlijke laboratorium van bewegingen strekken zich uit tot de verkenning van de ander, spiegelen. Als mens maak ik graag gebruik van mijn mogelijkheden en verleg ik mijn grenzen in verschillende kunstsectoren. Gevoeligheid, verlangen en inzoomen op de zintuiglijke aspecten van het waarnemen. Dit om het onbekende te meten en te bezoeken, te leren van mijn omgeving en verbindingen te leggen binnen het collectief”.

 

De choreografe nodigt kunstenaars uit om tijdens haar periode als Artist in Residence in gesprek te gaan en te experimenteren vanuit verschillende kunstperspectieven. Wees welkom. Op deze manier wil ze meer inzichten en methoden verkrijgen over het scheppen van kunst en een performance creëren die verbonden staat met de natuurlijke omgeving om ons heen. Tijdens verschillende sessies en workshops kunnen de bezoekers Sarah’s werk leren kennen. Aan het einde van de residentie zal er een performatieve presentatie plaatsvinden.

 

Sarah Prescimone organiseert op 12 maart en 21 maart van 10:00-13:00 uur een workshop ‘Shape the movement – the body as an ecosystem’. Daarin creëert ze de mogelijkheid om als kunstenaar een eigen manier te vinden om een bewegend lichaam op papier vast te leggen. Kosten € 25. Locatie Atelier op Werk aan het Spoel. Bij interesse mail naar sarah.prescimone@gmail.com.

 

Aanwezigheid
2 t/m 16 maart, 21 t/m 25 maart en 28 t/m 30 maart.

Atelier open
Loop gerust eens binnen in het atelier. Als de kunstenaar er niet is, staat op het raam hoe en wanneer te bereiken.
Artist in Residence, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

Curriculum Vitae:
https://sites.google.com/view/curriculumvitaesarahprescimone/homepage

 

Website: www.Sarahprescimone.nl
Facebook: @Sarah Prescimone
Instagram:  @ Sarah Prescimone
Email : Sarah.prescimone@gmail.com

 

Over LekArt Air

Screenshot 2022-01-05 144436 (002)
Screenshot 2022-01-05 144412 (002)
Screenshot 2022-01-05 144259 (002)
Profielfoto (002)