Monique Polman

Keramist Monique Polman uit Utrecht is in november Artist in Residence in het atelier op Werk aan het Spoel.

”Deze plek zal mij vooral dicht bij het seizoen brengen.”

 

In deze maanden zal zij in het atelier werken aan haar florale kathedralen (bewaardozen / plekken voor speciale herinneringen) en schetsen maken voor een ‘ruimtelijk’ herbarium. De ruimte wordt ingericht als atelier en mini galerie tegelijk.

 

Monique giet sinds twee jaar haar werk ook in brons en zal dit dan ook tijdens haar verblijf tonen. Dat zij al jaren daarnaast als kok werkt, en ze in het verleden de bloemistenopleiding heeft afgerond, is dan ook duidelijk te zien in haar kunstwerken.

 

“Je zou denken dat het twee verschillende vakken zijn: kok en keramist. Maar zo zie ik het toch niet. Ik werk bij beide vakken met kleur, compositie, bakken en kneden, ik creëer.”

 

Soms komt alles samen. Een diner waar wordt gegeten van haar lekkernijen op eigen servies, bloemen geplukt voor de vazen van haar hand en de bediening die de porseleinen kragen dragen, geïnspireerd op de Gouden Eeuw. Ze houdt van ambacht en kunstnijverheid. Uit vele takjes en bolletjes is haar kunst met veel precisie en geduld opgebouwd. En dat maakt haar werk een ware lust voor het oog!

 

Als alle elementen samenkomen…

 

”Deze plek zal mij vooral dicht bij het seizoen brengen. Je kunt eten van de natuur, erin wandelen, je kunt aan duizend bloemen ruiken. De zon en de wind voelen, de regen horen, het water ruiken en de maan zien tussen de sterren.”

 

Als cateraar werkt ze o.a. in de Historische moestuin Amelis’Hof nabij landhuis Oud Amelisweerd. Ze liep stage bij Mobach en exposeerde haar monumentale werk verscheidene malen in de Keukenhof en andere tuinen. Tevens leverde ze gestapelde tulpenvazen en halzenvazen aan Wolterinck bloembinders.

 

“Vazen zijn wel een beetje mijn specialiteit.”

 

Zo zijn de bloesem- en plukvaas van haar hand. Tot 1,50 meter hoogte kan ze stoken in haar 2300 liter oven. Tijdens haar verblijf wil ze zich vooral laten inspireren door de eigenzinnige groeisels van langs de rivier.

 

Monique nodigt je graag uit om haar aan het werk zien voor de nieuwe collectie en om haar recente werk te bewonderen.

 

Openingstijden atelier

Woensdag t/m zondag van 10.00 – 13.00 uur en 14.00 – 17.00 uur

 

Met uitzondering van:
Zaterdag 3 november, dan is het atelier gesloten.
Zaterdag 17 november is het atelier tot 14.00 uur open, ’s middags gesloten.

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goiberdingerdijk 40a, Culemborg

 

Pinapparaat is aanwezig

 

Meer informatie: 030 2734824 / 06 30587371

 

www.moniquepolmankeramiek.nl

 

www.facebook.com/Monique-Polman-Keramiek

Portretfoto van Monique Polman