Mieke Mostermans

Beeldend kunstenaar Mieke Mostermans is in juni en juli Artist in Residence in het atelier op Werk aan het Spoel.

“Vrijheid! Ik kijk ernaar uit!”

Tijdens haar verblijf in het atelier exposeert Mieke Mostermans handgevormde keramiek potvormen die zij in de afgelopen jaren in haar geboortedorp Vogelenzang heeft gemaakt.

 

“Ik experimenteer graag met verschillende decoratietechnieken zoals sgraffito, wax resist en engobes. Bij zwart heb ik het gevoel dat er al ‘iets’ is. Het inspireert mij tot schilderen. De vorm is de ene keer de drager voor de kleurrijke schildering, de andere keer versterkt de schildering juist de vorm.”

 

Decoratie en vorm zijn volgens Mieke Mostermans even belangrijk. Door vooraf weinig te beredeneren, spelen intuïtie en toeval een cruciale rol. In de potvormen van keramiek en in haar werk op papier staat kleur centraal. De manier van kleurgebruik geeft haar werk een positieve, opgewekte uitstraling. Haar werk komt dan ook tot stand door intuïtieve keuzes en vrij associëren.

 

Ontdekking van geheimen

“Mijn vormen en werken op papier ontstaan door het samenspel tussen bewust en onbewust creëren; tussen vrijheid en onvrijheid en tussen terloopsheid en uitgesproken doel. Zo ontstaan er objecten en schilderingen op papier die kort voor hun ontstaan nog geheim voor mij waren.”

 

In en rondom het atelier zal Mieke Mostermans aan haar creaties werken. Ook is een aantal van haar werken op papier te bewonderen waarin delen van eerder geschilderd werk worden toegepast.

 

“Wat zal het verblijf aan de Lek, het water, de wolken en de ontmoetingen met voorbijgangers voor mij gaan betekenen? Wordt het zichtbaar in mijn werk? Sla ik een nieuwe weg in? Grijp ik juist terug op eerdere plannen en ideeën en weet ik straks hoe die vorm te geven? Ga ik schrijven, schilderen, fotograferen en/of met klei aan de slag?”

 

Mieke Mostermans nodigt je graag uit om binnen te lopen of om zelf iets te maken.

 

Openingstijden Atelier

Woensdag t/m zondag van 10.00-16.00 uur en op afspraak.

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

www.miekemostermans.nl

 

Meer informatie opvragen kan via: miekemostermans@xs4all.nl

 

Wij bewandelen schervenpaden
Volgen sporen in tijd gemaakt door mensen
Verdwenen verleden spreekt met ons door scherven
Als blijvende getuigen
Ons heden als spoor in de toekomst

 

Uit het boek ‘De scherven zijn heel’ door Mieke Mostermans. Schervenproject 2016-2017.

Beeldend kunstenaar Mieke Mostermans
Portretfoto beeldend kunstenaar Mieke Mostermans
Handgevormde keramiek potvorm door Mieke Mostermans