Madeleine Corbey

Papierkunstenaar Madeleine Corbey is in mei Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Over de kunstenaar

Madeleine Corby is papierkunstenaar. Na de MTS-bouwkunde met stage bij een papierfabriek, jaren werken bij een ingenieursbureau en de gemeente kreeg ze bekkeninstabiliteit.

 

Madeleine: “Tijdens therapie bleek dat ik niet echt gelukkig was en daarom ging in 2001 het roer om. Na het volgen van opleidingen op kustgebied, zoals Creatieve Handvaardigheid, de Vrije Academie in Driebergen-Zeist, cursussen en het maken van ruim 800 werken, exposities in binnen en buitenland, heb ik het geluk gevonden. Het papier kwam terug in mijn leven en ik merkte dat de mogelijkheden oneindig zijn. Zowel decoratief als thematisch.”

 

In eerste instantie maakte Madeleine kleine werken, vogels e.d. Gaandeweg werd het werk groter en thematisch. Zo is er het werk: ʻFirst feed the mindʼ, ʻIt’s all-in the eye of the beholderʼ, ʻLife and Deathʼ, en is zij bezig met een project met de titel ʻFear and Desireʼ.

 

In het atelier op Werk aan het Spoel kun je de kunstenaar bezig zien met grote papieren objecten. Daarnaast zijn er kleinere werken te koop en… als je zelf aan de slag wilt, dan kan dat in de 2 workshops die Madeleine verzorgt.

 

Workshops

Zaterdag 9 mei:
Als basis zal er een papieren vrouw-/mannen vorm zijn. Aan de hand van eigen inspiratie en uitleg en prikkels van Madeleine zal je een bijzonder origineel papieren object maken.

 

Donderdag 21 mei Paper-Art:
Tijdens deze dag leer je alles wat met papier mogelijk is. Papier-maché, pulp, werken met mallen, afwerking enz. Je gaat zelf aan de slag met een werk, van maximaal 1 meter.

 

De workshops kosten 85 euro, per workshop. Dit is inclusief alle materialen en lunch.
De dag start om 10.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur.

 

Aanmelden voor 1 of beide workshops of meer informatie?
Neem contact op via www.madeleine-corbey.nl, of bel 06 2393 7822.

 

Atelier open

Loop gerust binnen in het atelier tijdens openingstijden:
woensdag t/m zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

 

Artist in Residence Atelier, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

 

Meer informatie en contact:

www.madeleine-corbey.nl

 

Madeleine Corbey
Werk 455 What's new
Werk 455 What's new
Werk 580 Mama
Werk 580 Mama