Lisa Hartog

In mei verblijft de Nederlands-Afro-Amerikaanse beeldend kunstenaar Lisa Hartog, geboren en getogen in Amsterdam, met haar muze Jessie als Artist in Residence in het atelier op Werk aan het Spoel.

Over Lisa

“Zij onderzoekt in haar werk een gebied tussen privé en publiek waarin persoonlijke ervaring getransformeerd kan worden tot iets waarin we ons allemaal kunnen herkennen”.
“Kunst en leven vormen een ambivalent geheel. Meestal toont kunst aspecten van het leven. Maar het leven zelf kan ook materiaal worden van een kunstwerk. Dan vervagen de grenzen tussen echt en onecht. Wordt de wereld een theater en is niets meer wat het lijkt.”

 

Wisselwerking

De intuïtieve wisselwerking tussen haar werk, de materie en haarzelf karakteriseren Lisa Hartog’s vaak associatieve werkwijze en verbinden haar thema’s; de persoonlijke ervaring en de kwaliteiten en werkingen van duisternis, licht, kleur en vorm. De beelddragers zijn divers zoals onder meer video, fotografie, performance, acties, installaties, mixed media, schilderen en tekenen.

 

Indrukken en ideeën – ontstaan vanuit verwachting, verwondering en verbinding met mens en omgeving – worden gedurende haar verblijf getransformeerd in beelden.
Naast atelierbezoek ziet Lisa ontmoetingen in de vorm van het gezamenlijk gesprek, samen eten, wandelen, performance en acties als mogelijkheden om gedurende haar verblijf in Culemborg mensen deelgenoot te maken van haar werk(proces).

 

Afronding

Lisa rondt haar verblijf af op zondag 28 mei. Vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur is iedereen van harte welkom in het Artist in Residence atelier.

 

Atelier open

Woensdag van 11.30-17.30 uur
Donderdag en vrijdag van 9.00-15.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

Mededelingen, bijeenkomsten en andere activiteiten

Eventueel andere te organiseren activiteiten, bijeenkomsten of mededelingen maakt Lisa gedurende haar residentie bekend via facebook.
www.facebook.com/lisalisahartog
www.lisahartog.com
www.instagram.com/lisahartogvisualartist

Lisa Hartog met Jessie
Lisa Hartog met Jessie
Lisa Hartog visual artist AiR
Lisa Hartog visual artist