Lilian van den Esker

Visueel ontdekkingsreiziger Lilian van den Esker is in augustus Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Onderweg/in beweging

Mijn kunstwerken hebben één ding gemeen: ze gaan uit van de menselijke emotie. Het spanningsveld tussen de (eigen)
binnenwereld en de confrontatie met de buitenwereld.

 

Tijdens mijn verblijf in het atelier is er ruimte voor experiment en onverwachte ontmoetingen binnen het thema ‘ONDERWEG / IN BEWEGING.’ De locatie van het atelier nodigt erg uit voor het creëren van ruimtelijk werk in de buitenlucht. Ik vind het spannend wat daar kan gaan ontstaan. Ook ga ik werken aan objecten waaraan voorbijgangers kunnen bijdragen.

 

In mijn werk gebruik ik verschillende analoge en digitale technieken door elkaar. Mijn speelse en onderzoekende houding ten aanzien van materiaal en techniek zorgen ervoor dat een werk vaak is opgebouwd uit meerdere lagen en bewerkingen.

 

Potlood, inkt, verf, op papier, doek en glas, in combinatie met fotografie en computerbewerking. Ik spreek zelf van “vergankelijke technieken.” Het werken met al deze verschillende technieken levert spannende, soms verontrustende beelden op.

 

Een selectie van mijn werk is te bekijken op mijn instagram

 

Waai eens aan in het atelier!

Dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag open van 11.00-17.00 uur
Maandag en vrijdag gesloten.

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg

 

Tovertotems maken
Workshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Samen gaan we op zoek naar een mooie stok die we omtoveren tot een gelukstotem. Verf, touw, veren, kralen, je kan het zo gek niet bedenken.

 

Heb je zelf iets bijzonders om je totem mee te versieren? Neem het maar mee!

 

Zaterdag 19 augustus van 11.00 – 12.30 uur
Zaterdag 19 augustus van 15.00 – 17.00 uur

 

Bijdrage €3,50 p.p.

 

Expositie

Op zaterdag 26 augustus zal er van 12.00- 16.00 uur een presentatie zijn van het werk dat ik heb gemaakt tijdens het verblijf in het atelier.

 

Heb je vragen over mijn werk of workshops?
Stuur me een mail: L.vandenesker@gmail.com

Bekijk mijn werk op: www.instagram.com/lilian_maakt

Lilian_van_den_Esker_WerkaanhetSpoel
Lilian_vanden_Esker_ecoline_WerkaanhetSpoel
Lilian_vanden_Esker_stokken