Leslie Kamps

In november verblijft beeldend kunstenaar Leslie Kamps als Artist in Residence op het Spoel.

Herhaling

Tijdens mijn AIR periode wil ik schetsen en kleine werkjes maken in het thema Herhaling. Ook wil ik open staan voor ingevingen, mezelf de ruimte en vrijheid geven voor experiment. Het thema Herhaling is dus uitgangspunt, maar geen doel op zich.

 

In de eerste helft van 2019, heb ik gewerkt aan een bouquetreeks. Deze reeks bestaat uit een serie herhalende schilderijen, welke gebaseerd zijn op bloemen en gebouwen. De tweede reeks in deze serie heb ik Zomerboeket genoemd. Het oorspronkelijke plan was, om deze reeks door te laten groeien, met steeds meer en steeds grotere werken.

 

Het plan is nu, om te variëren op het thema: Herhaling. Herhaling heeft een relatie met mijn hoofdthema: Dynamische systemen. Ik wil schetsen en schilderijen maken in verschillende vormen en verschillende inhouden, maar wel met Herhaling als uitgangspunt. Dit levert wellicht werken op, die gezamenlijk een installatie kunnen vormen.

 

Dynamisch

Dynamische systemen bezitten enige vorm van onvoorspelbaarheid. Dit thema onderzoek ik op verschillende manieren in mijn beeldend werk. De vorm en benadering van het thema, is heel divers. Soms abstract en algemeen, soms juist concreet en persoonlijk. Deze open benadering geeft me de mogelijkheid om het thema van verschillende kanten te belichten en de ruimte om in het moment te werken. Het onderzoek geeft mij antwoorden op, wat een dynamisch systeem (visueel) kan zijn.

 

Eindpresentatie: zaterdag 30 november van 10.00 tot 14.00 uur

 

Atelier open

Za  09.00-15.00 uur
Zo  09.00-15.00 uur
Wo 10.00-16.00 uur
Do  09.00-15.00 uur
Vr   09.00-15.00 uur

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

 

Leslie Kamps (1970, Renkum)

www.lesliekamps.nl

@kampsleslie

AiR-Leslie-Kamps-kunstenaar-WerkaanhetSpoel
AiR-Leslie-Kamps-kunstenaar-zonnebloemen
AiR-Leslie-Kamps-kunstenaar-schetsen
schetsen