Koen Moonen

Beeldend kunstenaar Koen Moonen is in oktober Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Op Werk aan het Spoel

Na het zien van de landschappen die Werk aan het Spoel te bieden heeft. Besloot Koen om een onderzoek te starten naar hoe de inwoners van Culemborg hun natuur en omgeving beleven. Door middel van nachtelijke wandelingen wil hij dit gaan documenteren en kijken wat er ontstaat.

 

Moonen werkt in de disciplines tekenen, fotografie en grafiek. Veelal combineert hij deze technieken in zijn werken. De natuur en bosrijke omgeving van Amersfoort zijn een grote bron van inspiratie voor hem. Zijn werken laten een karakter zien van verstoring, verdraaiing en verbreking. Moonen wil op deze manier de huidige relatie tussen mens en natuur weergeven. Een relatie die verstoord is geraakt door al het onnatuurlijke en kunstmatige in onze samenleving en over de jaren heen steeds meer afbreekt. Hij onderzoekt hoe de verhouding zich zo heeft kunnen kantelen dat wij het onnatuurlijke boven de natuur verkiezen.

 

Zijn werken stralen een balans uit tussen kalmte, onheil, verwoesting en rust die enkel in de natuur terug te vinden is. ’s Nachts wanneer de wereld slaapt is Moonen in zijn element. Een andere wereld ontwaakt, waarin alle kunstmatigheid is weggevallen. Zo staat Koen voor zijn gevoel dichter tot de natuur.

 

Atelier open

Loop gerust eens binnen in het atelier. Als de kunstenaar er niet is, staat op het raam hoe en wanneer te bereiken.

 

Artist in Residence Atelier, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

 

Over LekArt Air

Artist in Residence Koen Moonen