Inge Zeelen

In juli is beeldend kunstenaar Inge Zeelen Artist in Residence op Werk aan het Spoel. Ze zal exposeren met werk uit haar atelier in Utrecht en nieuw werk maken, waarbij ze zich laat inspireren door de omgeving.

Over Inge

‘Met kleuren droom ik naar de grens van fantasie en werkelijkheid. Op zoek naar harmonie en een dieper bewustzijn onderzoek ik de magische wereld van oeroude tekens. Met de kracht van symbolen kun je verre reizen maken, zowel in de innerlijke als in de uiterlijke wereld.’

Inge is geïnspireerd door inheemse kleurrijke mystieke culturen, en zoekt betekenissen en overeenkomsten met haar eigen wereld. Met zand of gouache maakt ze nieuwe beelden of geeft oude magische symbolen haar eigen vorm en kleur.

 

Over het werk

Met strakke lijnen schildert ze Afrikaanse figuren, alsof houtsneden zijn afgedrukt in indigo op wit. De gouaches zijn altijd met de hand geschilderd, strak, maar niet symmetrisch, zoals dat voor haar past bij West-Afrikaanse dans en muziek.

 

Met heldere kleuren onderzoekt ze het ritme van abstracte vormen. Ze verwijzen naar de magie van communicatie van inheemse volken, naar een taal zonder woorden, soms onzichtbaar, met een betekenis die niet zomaar wordt prijsgegeven.

 

In Residence

Op Werk aan het Spoel gaat Inge nieuwe werken maken met gouache. Ze laat zich inspireren door de omgeving, de vormen, de stilte en het ritme van de activiteiten. Ze maakt verbinding met de natuur, de elementen en de mensen die langskomen. Je kunt in het atelier komen kijken, ervaren, of zelf iets maken.

 

Workshop

Schilderen met gouache (verf op waterbasis) op papier, zelf heldere tinten mengen, materiaal verkennen. Buiten inspiratie opdoen, je waarneming verbeelden: schilderen abstract of figuratief.

 

Workshop op Zaterdag
10.00 tot 12.30 uur
Kosten €35,- p.p., vooraf aanmelden via info@ingezeelen.nl

 

Workshop van de Dag op dinsdag, woensdag, donderdag
14.00 tot 15.00 uur
Kosten €15,- p.p., aanmelden op de dag zelf in het atelier. Ook voor kinderen.

 

Atelier open

Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur
Zondag van 10.00 – 16.00 uur
Dinsdag van 10.00 – 16.00 uur
Woensdag van 10.00 – 16.00 uur*
Donderdag van 10.00 – 16.00 uur
*Woensdag 5 juli gesloten

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

www.ingezeelen.nl
info@ingezeelen.nl

AiR_Inge_Zeelen_WerkaanhetSpoel
IngeZeelen_atelier_WerkaanhetSpoel
IngeZeelen_masker_Afrika_WerkaanhetSpoel