Ellen van Vollenhoven

Van december tot februari zal beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Ellen van Vollenhoven (Rotterdam `67) als Artist in Residence in het atelier van Werk aan het Spoel verblijven.

In de winter van 2015-2016 verbleef Ellen ook op het Spoel, een periode die heel bijzonder was:

 

“Het is intens genieten als je wakker wordt van de ganzen die overtrekken. Het eerste wat je ziet als je de gordijnen opendoet zijn de glinsterende dauwdruppels in het bewegende gras… op ooghoogte vanwege de ligging van het atelier ten opzichte van de dijk.
In je achtertuin een spiegel van ijs op de bunker waar de fazanten met hun kenmerkende alarmkreet vanaf rennen als ik met mijn hondje naar buiten ga. Andere vogels vliegen af en aan voor het voer dat voor ze klaarligt. Het inspireert me enorm bij het werken aan mijn kunst. Kom vooral zelf langs om dit te zien en te ervaren. De deur van het atelier staat open!”

 

Beeldboek en expositie

Ellen is van plan deze periode af te ronden met het publiceren van een handgemaakt ‘beeldboek’/ARTBOOK en met een expositie. Om dat te kunnen realiseren is ze een crowdfunding actie begonnen: ‘Help een Artist in Residence de winter door’.
Je kunt al bijdragen vanaf 10 euro, je ontvangt daarvoor een uitnodiging voor de tentoonstelling waar je je eigen exemplaar van het beeldboek kunt ophalen. Vanaf 50 euro maakt Ellen een bijzondere tekening van je woning.

 

Activiteiten

Verder organiseert Ellen workshops en culturele activiteiten voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Datum van de boekpresentatie en eindexpositie: zaterdag 25 februari van 16.00-20.00 uur. Nog andere te organiseren activiteiten maakt Ellen bekend via diverse media: twitter, instagram, facebook en linkedin, website, krant.

 

Openingstijden Atelier

Woensdag, donderdag, vrijdag van 14.00-17.00 uur en op afspraak
Zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.
December en januari: Open Schilderatelier op 17 december,
7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari en 4 februari van 14.00-16.00 uur.
Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

ellenvanvollenhoven.nl
facebook

Werk aan het Spoel_AIR_Ellen van Vollenhoven
foto: Charles Dumas
ellen-van-vollenhoven-serie-intueri
foto uit de serie INTUERI door Ellen van Vollenhoven op Werk aan het Spoel 2015-2016