Charles Dumas

Portretfotograaf Charles Dumas is in april Artist in Residence op Werk aan het Spoel.

Over de fotograaf

Charles Dumas (1964) is mediaondernemer in ruste en historicus. Hij fotografeert al 40 jaar waarvan de laatste zeven jaar als professioneel portretfotograaf. Charles: “Een goed portret vangt zoveel mogelijk van de persoonlijkheid van de geportretteerde. De fotograaf moet op zoek naar die ene blik, die houding of die uitstraling die in één beeld iets van die persoonlijkheid laat zien. Soms kost dat tijd, soms is het er direct. Vaak weet je dat een portret is geslaagd als je merkt dat de kijker het gevoel heeft de geportretteerde eigenlijk een beetje te kennen.”

 

The Portrait Project

Om zichzelf verder te trainen en bekwamen in het snel herkennen van de persoonlijkheid van degene die voor de lens staat, wil de fotograaf in april zoveel mogelijk portretten maken van passanten en bezoekers van Werk aan het Spoel en van mensen uit Culemborg èn omstreken. Iedereen is van harte welkom om door Charles gratis een professioneel portret te laten maken, dat na afloop van de shoot per e-mail wordt toegestuurd.

 

Het atelier, dat in een deel van de Fortwachterswoning is gevestigd, wordt tijdelijk ingericht als fotostudio. Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak binnenlopen om gefotografeerd te worden. Maar ook mag er per e-mail een afspraak worden gemaakt.

 

Workshop en expositie

Op twee zaterdagen waarvan de data nog bekend gemaakt worden, zal Charles bij voldoende belangstelling voor beginnende (portret)fotografen een workshop geven. The Portrait Project wordt afgesloten met een kleine expositie in het atelier van de meest boeiende portretten die gedurende de maand zijn gemaakt.

 

Atelier open

De fotograaf is er in april elke maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

 

Artist in Residence Atelier, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

 

Meer informatie en contact:

charlesdumas@ziggo.nl

www.charlesdumas.nl

© Charles Dumas, fotograaf
Fotograaf Charles Dumas Artist in Residence Werk aan het Spoel
Charles Dumas, foto-expositie
©fotograaf Charles Dumas
door fotograaf © Charles Dumas
door fotograaf Charles Dumas ©