Anne Jitske Salverda

Landschapsschilder Anne Jitske Salverda werkt en verblijft in januari op Fort Werk aan het Spoel.

Vanuit haar woonplaats Wijk bij Duurstede heeft Anne Jitske Salverda al veel gewerkt in de omgeving van het Fort. Ze exposeerde in 2012 tijdens LekArt, samen met collega Karin Boers, rivierlandschappen in de genieloods op Werk aan het Spoel.

 

Ze verheugt zich erop een maand “in” haar onderwerp te verblijven en op alle tijden van de dag naar buiten te kunnen gaan met haar ezel.
Haar onderwerp is altijd het landschap. Land, lucht, licht, wolken, water, bomen, akkers.

 

Het avontuur zit hem in de manier van schilderen. Op kleine panelen met dikke lagen verf en een grove kwaststreek lukt het haar het onderwerp te abstraheren, maar bij de grote landschappen op doek lukt dat minder goed. Haar tijd op het fort wil ze gebruiken om ook het grotere werk abstracter te krijgen. Dat is de uitdaging die ze op zich neemt.

 

Altijd buiten

Anne Jitske hoopt op sneeuw in haar maand op het Spoel. Als verstokte “en plein air” schilder is dat wat ze het liefste doet: haar ezel neerzetten in de sneeuw!

 

Buitenlandse avonturen

In 2017 verbleef Anne Jitske als artist in residence in Ierland en eind 2018 werkte ze op Cuba, waar ze een serie gewassen pentekeningen maakte. Deze avonturen zijn te volgen op haar blog: annejitskesalverdaschilderijen.wordpress.com

 

Anne Jitske aan het werk zien

Tijdens een wandeling op het Spoel kun je Anne Jitske aan het werk zien. En natuurlijk van harte welkom in het atelier om te kijken naar de dagelijks groeiende serie min of meer geabstraheerde landschappen die alle kleuren van januari zullen laten zien.

 

Openingstijden atelier

Woensdag tot en met zondag van 11.00 -17.00 uur

 

Let op: Anne Jitske werkt veel buiten! Op de deur van het atelier staat vermeld aanwijzingen/telefoonnummer waar ze te vinden is op het fort. Bel gerust even.

 

Atelier Werk aan het Spoel, Goiberdingerdijk 40a, Culemborg

 

Meer info

www.annejitskesalverda.nl

annejitskesalverdaschilderijen.wordpress.com

salverdavandijk@hotmail.com

Anne Jitske Salverda Culemborg
Anne Jitske Salverda AiR Werk aan het Spoel
Landschapsschilder Anne Jitske Salverda
Anne Jitske Salverda Lekart 2012 Culemborg