SPOEL_Huub van Beurden

Vacature voorzitter

Gezocht: Enthousiaste voorzitter

voor Werk aan het Spoel

Het Spoel

Ingebed in de polders van het rivierenland en de uiterwaarden van de Lek ligt Werk aan het Spoel, net even ten westen van Culemborg. Het Forthuis, het Amfitheater, de Genieloods, de Kogelvanger en de Bomvrije gebouwen herinneren aan de plek die het ‘Fort’ inneemt in de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit unieke stelsel van verdedigingslinies en verdedigingswerken staat op de nominatie voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Naast een wandel- en fietsknooppunt is Werk aan het Spoel ook een fantastische locatie voor leuke activiteiten en evenementen. Zo zijn er interessante excursies en rondleidingen, een jaarlijkse natuurfeestdag in samenwerking met plaatselijke ondernemers, een gezellige Fortenfair, prachtige dansuitvoeringen en theatervoorstellingen. En voor de festivalliefhebbers organiseert de Stichting jaarlijks SPOEL.

 

Het Werk

Het belangrijkste ‘kapitaal’ van Werk aan het Spoel bestaat uit de vele vrijwilligers die belangeloos en met enorme inzet, passie en energie de handen uit de mouwen steken en al het leuks organiseren en mogelijk maken. De vrijwilligers zijn georganiseerd in de Stichting Werk aan het Spoel. De Stichting huurt het gehele waterliniefort van de gemeente Culemborg en verhuurt een aantal gebouwen aan de horeca-voorziening Caatje aan de Lek en aan het Atelier Anneke Wessels.

 

Er zijn veel kansen om de potentie van het fort verder uit te bouwen op het gebied van kunst, cultuur en educatie.

 

De Voorzitter

We zoeken een enthousiaste voorzitter die zich samen met ons wil inzetten om de doelstellingen van de Stichting te realiseren.
Een voorzitter die affiniteit heeft met het op duurzame wijze beheren van cultureel erfgoed, het faciliteren en organiseren van culturele publieksactiviteiten, het werven en aansturen van vrijwilligers en/of het besturen van een Stichting. Naast visie en beleid, verwachten we van de voorzitter dat deze het boegbeeld is van de Stichting, werkt aan fondswerving, activiteiten kan aantrekken en ontwikkelen, vertrouwd is met een politiek-bestuurlijke omgeving en goed kan omgaan met de begeleiding van vrijwilligers.

 

Wij zoeken een voorzitter met:

  • bestuurlijke ervaring en leidinggevende kwaliteiten,
  • goede contactuele vaardigheden en overtuigingskracht
  • samenbindend leiderschap (kan doeltreffende samenwerkingsverbanden tot stand brengen met oog voor ieders kwaliteiten),
  • een goed netwerk (lokaal/regionaal), of in staat om snel een relevant netwerk op te bouwen,
  • bereidheid om een actieve rol te spelen in de dagelijkse gang van zaken op het Fort, in de contacten met de gemeente en met onze huurders.

Voor een goede invulling van de functie is een tijdsbesteding van circa 1,5 dag per week gewenst. Het bestuur is onbezoldigd (vrijwillig).

 

Ben jij de voorzitter die wij zoeken? Dan zien wij met belangstelling uit naar je reactie via het mailadres van onze secretaris Karen Salden: karen.salden@werkaanhetspoel.nl
Reageren kan tot 12 juni a.s.

WerkaanhetSpoel2017
Foto Siebe Swart Fotografie