Irene Keyzer

‘Het geheel schilderen en in detail kijken’ is het credo van schilder en beeldend kunstenaar Irene Keyzer. In maart verblijft zij als Artist in Residence in het atelier op Werk aan het Spoel.

“Voor mij als autonoom schilder is de waarneming heel belangrijk: wat je ziet, is verbonden met herinneringen, tijdsbesef, gevoelens en emoties. De eerste inspiratie voor mijn werk bestaat uit een sterke visuele prikkel opgedaan in de natuur. Ik geef een vertaling van die waarneming op een persoonlijke manier.”

 

“Ik onderzoek schilderkundige facetten om gedachte en gevoel of emotie in beeld te brengen. De werkelijkheid wordt als uitgangspunt gebruikt met alle abstracte gegevens in zich. Het schilderen met kleur, lijn en vlak geef ik nieuwe betekenis: er is meer te zien dan je kunt waarnemen.”

 

“Als Artist in Residence op Werk aan het Spoel wil ik verdieping brengen in mijn schilderproces, mij laten inspireren door de fenomenologische waarneming. Net als de vroege impressionisten ga ik ‘in het veld’ schilderen. In de aarde staan, de wind, het water en de warmte voelen. Antwoord geven op de vraag, wat voor de schilder de waarde is van de onbevangen indruk. Ervaringen vastleggen op doek. Vanuit de verbinding die ik buiten in het landschap langs de Lek opzoek, stroomt het en kan ik van binnen naar buiten weergeven wat voor mij de essentie is.”

 

Dit project zal als een panoramische schildering en lezing worden gepresenteerd door Irene Keyzer | In Kunst. Datum volgt t.z.t. via sociale media.

 

Workshops

Het geheel schilderen en in detail kijken.
Jezelf ontdekken in kunstzinnig werk en de waarneming centraal stellen.
In de natuur ga je verschillende manieren van kijken ervaren, volgens de vier elementen (aarde, water, lucht en vuur). Op basis van die waarneming dring je door tot je innerlijke verbeelding. In het atelier ga je vanuit je herinnering die ervaringen op persoonlijke wijze schilderen onder begeleiding van kunstenaar/docent Irene Keyzer.

 

Data workshops: vrijdag 10 maart, vrijdag 17 maart, zaterdag 18 maart, zaterdag 25 maart.
Tijd: 14.00-16.00 uur. De workshops zijn voor 3 tot 6 personen, € 35,- p.p. inclusief materialen.
Informatie en aanmelden: irenekeyzer@live.nl / 06 28978802

 

Openingstijden Atelier

Woensdag van 14.00-18.00 uur
Donderdag t/m zondag van 09.00-18.00 uur.

Atelier Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

 

irenekeyzer.nl

facebook

instagram

AiR Irene Keyzer - Portretkunst Margo de Wijk
Foto: Portretkunst Margo de Wijk
water colors Irene Keyzer tempera - acryl op doek 100x95 cm
water colors Irene Keyzer tempera - acryl op doek 100x95 cm