Agenda

Artist in Residence Abigail Tulis serie 2 foto 3
augustus

Artist in Residence Abigail Tulis

Drie jaar geleden werkte Abigail Tulis op Werk aan het Spoel aan het project dat ze nu in het atelier zal tentoonstellen: “De Nederlandse Soldaat”. Door het toevoegen van objecten en context zal ze reeds voltooid werk in een nieuwe dimensie presenteren.

 

Abigail zal zowel achteruit als vooruit in de tijd kijken, nieuwe grote werken creëren met waterverf op papier en een totaalvisie scheppen door verschillende projecten met elkaar te verbinden.

 

Abigail keert terug
Werk aan het Spoel_Anneke Wessels_Guilia
1e zondag van de maand

Galerie open Anneke Wessels

 

De galerie in Bomvrij Noord is open elke 1e zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur. Loop binnen voor een kijkje in de galerie.

 

 

Rondleiding Bomvrij Gebouw Noord

Bezoekers met belangstelling voor historie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en in het bijzonder het Bomvrij Gebouw geeft Anneke graag een rondleiding door haar atelier (niet onder lestijden).

 

Ook is het Bomvrij Gebouw Noord altijd open op de Open Monumenten Dagen in september. Anneke geeft dan doorlopend rondleidingen in het gebouw en vertelt over het gebruik van het gebouw vroeger en nu.

 

Ontmoet Anneke
Werk aan het Spoel_Rondleidingen_Groepschuilplaats
Open Monumentenweekend
9 september
Geschiedenis van het Spoel

Zondag 9 september om 14.00 uur is er een leuke rondleiding voor wie meer wil weten en zien van de geschiedenis van Werk aan het Spoel.

 

14.00 uur verzamelen voor het Forthuis, ingang Caatje aan de Lek.

 

€3,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Kom je met 6 personen of meer? Meld je dan even aan per mail: rondleidingen@werkaanhetspoel.nl

 

Meer over rondleidingen
oktober

Artist in Residence Monique Polman

Laat je inspireren door de eigenzinnige groeisels van langs de Lek. Ambacht en kunstnijverheid is wat je kunt verwachten tijdens haar expositie in het atelier. Hier ontdek je alles over haar florale kathedralen en vernieuwende schetsen.

 

Monique in het atelier

Nieuwsbrief

 

voornaam+achternaam (verplicht)

e-mail (verplicht)

 

Het geheim van de schatkist
19 augustus
13.30 uur – 14.30 uur
Amfitheater

Het geheim van de schatkist |
Kapitein Kromspijker en Sophie (4+)

 

Kindervoorstelling 4+
Deze zondagmiddag is het Amfitheater gereserveerd voor kids uit de regio! De toegang is gratis!

 

Ga mee op avontuur op de rommelzolder van Sophie. Daar tussen de oude boeken en stoffige spullen staat een honderden jaren oude schatkist.

 

De bezoekers worden meegezogen in een spannend en interactief avontuur met Kapitein en zijn stuurvrouw Sophie, want er blijkt een geheim aan deze schatkist te kleven. Bovendien is het nog nooit iemand gelukt om de schatkist te openen.

 

Zal het Kapitein en Sophie lukken om de kist samen met de kinderen dan nu eindelijk te openen en zo het geheim van de schatkist op te lossen?

 

Het geheim van de schatkist is een interactieve en fantasierijke voorstelling die kinderen naar het puntje van de stoel brengt. Zij laten zich volledig meenemen in het avontuur. Voor de ouders is het ultiem genieten.

The Art of Bridges bij Caatje Werk aan het Spoel
26 augustus
16.00 uur – 17.00 uur

Art of Bridges live @caatje

 

Live-muziek op de zondagmiddag onder het genot van een drankje, hapje en zonnetje. Wat wil je nog meer?

 

Op zondag 26 augustus bouwen wij ons podium weer op voor Art of Bridges, een indie rock kwintet dat eigenlijk geboren had moeten worden in de jaren zestig.
Songwriter Frederik Christ is duidelijk zwaar beïnvloed door de begin periode van The Beatles.

 

De perfecte invulling voor de zwoele zondagmiddag. Wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen. Tot dan!

Zomerworkshops Anneke Wessels
augustus

Zomerworkshops 2018 Beeldhouwen in steen

bij Atelier Anneke Wessels

 

Ga jij deze zomer op ontdekkingstocht in de wereld van steen? Je bent van harte welkom op het fort!

 

De workshops zijn voor iedereen: voor jong en wat minder jong (voor beeldhouwen ben je nooit te oud), voor beginners, voor gevorderden, voor iedereen die wil weten hoe je zo’n beeld van steen maakt. In haar 27 jaar ervaring als beeldhouwer heeft Anneke al veel beeldhouwliefhebbers mogen begeleiden bij het maken van hun mooie creaties en ook deze zomer neemt zij je weer graag mee op deze spannende ontdekkingsreis.

 

De workshops worden op 5 dagen aangeboden.
Deelname is al mogelijk vanaf 1 dag. Als je meerdere dagen wil meedoen, kan je ze aansluitend of verspreid over de 15 dagen volgen: de keus is geheel aan jou.

 

Data zomerworkshops

woensdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus

 

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, maximaal 8 deelnemers per dag, alle dagen gaan door.

 

Informatie en aanmelden

In Atelier Anneke Wessels in Bomvrij Gebouw Noord liggen inschrijfformulieren voor je klaar en Anneke geeft je graag meer informatie.
Het atelier is open tijdens lesuren (zie website), op de eerste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zie je haar bord aan de dijk staan, dan kan je altijd binnen lopen in het atelier.

 

Inschrijfformulieren kun je hier downloaden en op de zomerworkshoppagina van www.annekewessels.nl. Of mail naar info@annekewessels.nl voor meer informatie.

 

 

Anneke’s website
Rondleiding_AlbertOffermans
2e zondag van de maand
t/m september
14.00 uur

Rondleiding natuur en historie

 

Elke 2e zondag van de maand verzorgen onze gidsen een boeiende rondleiding over de natuur en historie van Werk aan het Spoel. Zij vertellen het verhaal vanuit hun eigen kennis en passie voor de geschiedenis en natuur. Ga mee!

 

De data:
9 september

 

Vertrek om 14.00 uur, verzamelen voor het Forthuis.
€3,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Kom je met 6 personen of meer? Meld je dan even aan per mail: rondleidingen@werkaanhetspoel.nl

 

Meer over rondleidingen
SPOEL festival
zondag 2 september 2018

SPOEL festival

‘SPOEL’, is misschien wel het meest ontspannen festival van Nederland. Poëzie vanuit een ligstoel, theater met een glas rosé. Muziek en theater beleven in een levend monument, dat is SPOEL.

 

Nazomeren op fietsafstand, samen met je vrienden en je buren. Zo hou je het vakantiegevoel langer vast. En je kinderen neem je gewoon mee.

 

Meer over SPOEL
Familie van Streek kindervoorstelling Werk aan het Spoel
19 augustus
15.00 uur – 16.00 uur
Amfitheater

Familie van Streek |
Het campingavontuur (4+)

 

Ga mee op vakantie met de knotsgekke Familie van Streek!

De Familie van Streek; Vader Sjaak van Streek, Moeder Margriet en de kids Bram en Elsje zijn gezellig samen op vakantie in hun familietent. Het belooft een leuke vakantie te worden, totdat langzaam alles in de soep loopt.

 

Vader wil maar doorwerken, Elsje vindt alles stom, Moeder raakt in paniek en tot overmaat van ramp raakt de familie dan ook nog kleine Bram kwijt.

 

Als dat maar goed komt? Help jij de familie mee Bram te zoeken?

 

De gezellige familieklucht Familie van Streek wordt gespeeld door twee acteurs, die alle rollen in de voorstelling spelen.
Een interactieve theaterbeleving voor jong en oud!

LekindeVerdediging_26mei2018_WerkaanhetSpoel
18 augustus (vervallen!) –
15 september
14.00 uur – ca. 16.30 uur

Lek in de Verdediging

 

Lek in de verdediging! is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven. In samenwerking met Uiterwaarde en Caatje aan de Lek organiseert Werk aan het Spoel dit arrangement.

 

De excursie start vanaf Werk aan het Spoel, steekt dan de Lek over met de Liniepont naar Werk aan de Groeneweg en weer terug. Lopend en varend door het rivierengebied vertellen onze gidsen meer over de geschiedenis en de natuur van dit gebied en over de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar beide forten een deel van zijn.

 

We bezoeken o.a. het netwerk van loopgraven op Werk aan de Groeneweg en de armenboomgaard bij Werk aan het Spoel. En natuurlijk ook de verschillende schuilplaatsen op de werken.

 

Info & aanmelden

Zaterdag 18 augustus: Vervallen!
Door de lage waterstand kan deze excursie helaas niet doorgaan.

 

Zaterdag 15 september

 

14.00 uur verzamelen voor restaurant Caatje aan de Lek, Culemborg. Deze excursie duurt (ruim) twee uur.

 

Kosten zijn €10,- voor volwassenen, €5,- voor kinderen tot 12 jaar.
Dit is inclusief een retour met het Liniepontje en een drankje na afloop bij Caatje aan de Lek.

 

 

Aanmelden per mail:
rondleidingen@werkaanhetspoel.nl
Anjerconcert Fanfare Korps Nationale Reserve Werk aan het Spoel
15 september
11.00 uur – 12.00 uur

Anjerconcert

 

Luister naar het Anjerconcert door Fanfare Korps Nationale Reserve o.l.v. Kapitein Alfred Willering.

 

Het concert wordt georganiseerd i.s.m. met stichting Werk aan het Spoel, Stichting Culemborg 700, ten behoeve van de Veteranendag Culemborg.

 

Gratis toegang!

 

Fanfare Korps Nationale Reserve
De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is een van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht. Het orkest bestaat geheel uit reservisten en telt, als alle functieplaatsen bezet zijn, 50 muzikanten.

 

De dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering. Sinds april 2018 is kapitein Willering Chef-dirigent van de Fanfare Korps Nationale Reserve. Hij dirigeert vele orkesten en met zijn lengte (2 meter 8!) is hij waarschijnlijk de enige dirigent in Nederland die geen bok nodig heeft!

 

Belangrijke, jaarlijks terugkerende optredens zijn: Prinsjesdag, het defilé in Den Haag ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag en de Netherlands Military Tattoo in Rotterdam.

Later meer!