Agenda

juni en juli

Artist in Residence Mieke Mostermans

Vrijheid! Mieke Mostermans kijkt ernaar uit en nodigt jou uit om deze beleving te ervaren. In de maanden juni en juli exposeert zij handgevormde keramiek potvormen gecreëerd in zwartbakkende klei, beschilderd met engobes. Zie hoe haar werk tot stand komt door intuïtieve keuzes en vrij associëren.

 

Mieke in het atelier
Artist in Residence Abigail Tulis serie 2 foto 3
augustus

Artist in Residence Abigail Tulis

Drie jaar geleden werkte Abigail Tulis op Werk aan het Spoel aan het project dat ze nu in het atelier zal tentoonstellen: “De Nederlandse Soldaat”. Door het toevoegen van objecten en context zal ze reeds voltooid werk in een nieuwe dimensie presenteren.

 

Abigail zal zowel achteruit als vooruit in de tijd kijken, nieuwe grote werken creëren met waterverf op papier en een totaalvisie scheppen door verschillende projecten met elkaar te verbinden.

 

Abigail keert terug
Werk aan het Spoel_Anneke Wessels_Guilia
1e zondag van de maand

Galerie open Anneke Wessels

 

De galerie in Bomvrij Noord is open elke 1e zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur. Loop binnen voor een kijkje in de galerie.

 

Rondleiding Bomvrij Gebouw Noord

Bezoekers met belangstelling voor historie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en in het bijzonder het Bomvrij Gebouw geeft Anneke graag een rondleiding door haar atelier (niet onder lestijden).

 

Ook is het Bomvrij Gebouw Noord altijd open op de Open Monumenten Dagen in september. Anneke geeft dan doorlopend rondleidingen in het gebouw en vertelt over het gebruik van het gebouw vroeger en nu.

 

Ontmoet Anneke

Nieuwsbrief

 

voornaam+achternaam (verplicht)

e-mail (verplicht)

 

LekindeVerdediging_26mei2018_WerkaanhetSpoel
18 augustus – 15 september
14.00 uur – ca. 16.30 uur

Lek in de Verdediging

 

Lek in de verdediging! is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven. In samenwerking met Uiterwaarde en Caatje aan de Lek organiseert Werk aan het Spoel dit arrangement.

 

De excursie start vanaf Werk aan het Spoel, steekt dan de Lek over met de Liniepont naar Werk aan de Groeneweg en weer terug. Lopend en varend door het rivierengebied vertellen onze gidsen meer over de geschiedenis en de natuur van dit gebied en over de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar beide forten een deel van zijn.

 

We bezoeken o.a. het netwerk van loopgraven op Werk aan de Groeneweg en de armenboomgaard bij Werk aan het Spoel. En natuurlijk ook de verschillende schuilplaatsen op de werken.

 

Info & aanmelden

Zaterdag 18 augustus
Zaterdag 15 september

 

14.00 uur verzamelen voor restaurant Caatje aan de Lek, Culemborg. Deze excursie duurt (ruim) twee uur.

 

Kosten zijn €10,- voor volwassenen, €5,- voor kinderen tot 12 jaar.
Dit is inclusief een retour met het Liniepontje en een drankje na afloop bij Caatje aan de Lek.

 

 

Aanmelden
Rondleiding_AlbertOffermans
2e zondag van de maand
8 april t/m 11 november
14.00 uur

Rondleiding natuur en historie

 

Elke 2e zondag van de maand verzorgen onze gidsen een boeiende rondleiding over de natuur en historie van Werk aan het Spoel. Zij vertellen het verhaal vanuit hun eigen kennis en passie voor de geschiedenis en natuur. Ga mee!

 

De data:
12 augustus
9 september

 

PS. In juli is er helaas geen rondleiding!

 

Vertrek om 14.00 uur, verzamelen voor het Forthuis.
€3,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Kom je met 6 personen of meer? Meld je dan even aan.

 

 

Meer over rondleidingen
SPOEL festival
zondag 2 september 2018

SPOEL festival

‘SPOEL’, is misschien wel het meest ontspannen festival van Nederland. Poëzie vanuit een ligstoel, theater met een glas rosé. Muziek en theater beleven in een levend monument, dat is SPOEL.

 

Nazomeren op fietsafstand, samen met je vrienden en je buren. Zo hou je het vakantiegevoel langer vast. En je kinderen neem je gewoon mee.

 

Meer over SPOEL
Zomerworkshops Anneke Wessels
juli – augustus

Zomerworkshops 2018 Beeldhouwen in steen

bij Atelier Anneke Wessels

 

Ga jij deze zomer op ontdekkingstocht in de wereld van steen? Je bent van harte welkom op het fort!

 

De workshops zijn voor iedereen: voor jong en wat minder jong (voor beeldhouwen ben je nooit te oud), voor beginners, voor gevorderden, voor iedereen die wil weten hoe je zo’n beeld van steen maakt. In haar 27 jaar ervaring als beeldhouwer heeft Anneke al veel beeldhouwliefhebbers mogen begeleiden bij het maken van hun mooie creaties en ook deze zomer neemt zij je weer graag mee op deze spannende ontdekkingsreis.

 

De workshops worden in 3 rondes van 5 dagen aangeboden.
Deelname is al mogelijk vanaf 1 dag. Als je meerdere dagen wil meedoen, kan je ze aansluitend of verspreid over de 15 dagen volgen: de keus is geheel aan jou.

 

Data zomerworkshops

Juni: woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli
Juli: woensdag 25 juli t/m zondag 29 juli
Augustus: woensdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus

 

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, maximaal 8 deelnemers per dag, alle dagen gaan door.

 

Informatie en aanmelden

In Atelier Anneke Wessels in Bomvrij Gebouw Noord liggen inschrijfformulieren voor je klaar en Anneke geeft je graag meer informatie.
Het atelier is open tijdens lesuren (zie website), op de eerste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zie je haar bord aan de dijk staan, dan kan je altijd binnen lopen in het atelier.

 

Inschrijfformulieren kun je hier downloaden en op de zomerworkshoppagina van www.annekewessels.nl. Of mail naar info@annekewessels.nl voor meer informatie.

 

 

Anneke’s website
oktober

Artist in Residence Monique Polman

Laat je inspireren door de eigenzinnige groeisels van langs de Lek. Ambacht en kunstnijverheid is wat je kunt verwachten tijdens haar expositie in het atelier. Hier ontdek je alles over haar florale kathedralen en vernieuwende schetsen.

 

Monique in het atelier

Later meer!